2019-03-15 15:38 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Jól kell befejeznünk a szezont” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 28. fordulójához közeledve Zidane megtartotta első mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját visszatérése óta. A francia szakember szavai a Celta Vigo elleni mérkőzés előtt:

“Három napja dolgozok a csapattal, és én úgy látom, hogy mindenki jól akarja befejezni a szezont. A játékosok boldogok, intenzív edzéseink voltak együtt, és mindenkiben ott van az akarat. Ez a legfontosabb. Alig várják, hogy megmutassák mire képesek, holnap pedig esélyük nyílik erre. Ez a célunk a hátralévő tizenegy meccsen”.

“A Celta egy jó ellenfél. Vannak hullámvölgyeik a szezon során, és feljebb is lehetnének a tabellán. Jól ismerem őket, nagyon jól tudnak focizni, de a meccs kulcsa az lesz, hogy mennyire vagyunk eltökéltek. A saját közönségünk előtt játszunk, és mindenkinek ki kell vennie a részét, hogy jó meccsünk legyen”.

“A hátralévő meccseinkből a lehető legtöbbet meg akarjuk nyerni, kezdve a holnapival. Nem fogok a bajnokság megnyeréséről beszélni, de kötelességünk hinni a végsőkig. Tizenegy mérkőzés vár ránk, és mindet meg akarjuk nyerni. Aztán meglátjuk, mi lesz, de a fociban soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. A legfontosabb az, hogy milyen teljesítményt nyújtunk a pályán”.

“A csapatban ugyanúgy megvan az ambíció, mint amikor még legutóbb együtt dolgoztam velük. A szezon bonyolult volt, és a játékosok jól akarják befejezni. Voltak pozitív dolgok, de a Real Madrid mindig is többet követelt. A játékosok eltökéltek, ahogyan korábban is voltak, és tetszett, hogy ezt újra láthattam rajtuk. Én is jól akarok teljesíteni. Mondtam már korábban, hogy szükségem volt a változásra, és a változás a játékosoknak is jó volt”.

“Most, hogy újra itt vagyok, ambiciózusan és akarattal dolgozok, szeretnék valami újat kezdeni megint. Boldog és izgatott vagyok, mint az első napomon. Nem lesz új számomra, hogy a Bernabéuban vagyok a kispadon, de biztos, hogy kicsit más lesz most. Szeretnék egy új kalandot megélni a Real Madriddal”.

“Egy meccs nem ugyanolyan, mint egy edzés, de mindenki rendesen edz, azok is, akik kevesebbet játszottak eddig. Mindenki jól van, és az a fontos, hogy mindannyian készen állnak a bevetésre. Isco is, és maximálisan számítani fogok rá és a többiekre is. Isco játszani akar, és a játékra összpontosítani. Marcelo és Isco is készen állnak a holnapi játékra, a felállásunkat majd meglátjuk holnap. Az a fontos, hogy látom, mindegyik játékos nagyon odateszi magát. Úgy látom, hogy Marcelo rendben van, profiként viselkedik. Tisztelni kell az előző edző tetteit, mert nem egyszerű feladatot látott el. Marcelo izgatott, és ez a legfontosabb dolog. Örülök, hogy újra ilyennek láthatom őt”.

“Nem gondolok a következő szezonra. A játékosok is csak arra gondolnak, hogy ezt a szezont jól fejezzék be, és nem kell azon gondolkozniuk, hogy ki jön vagy ki megy a szezon végén. Mindegyik játékosnak szerződése van, azt pedig majd meglátjuk, hogy mi lesz jövőre. Jól kell befejezni ezt a szezont. Nehéz év volt ez, de szerintem tett a csapat jó dolgokat is, most pedig csak a hátralévő tizenegy mérkőzésre kell összpontosítanunk. Holnap a Celta ellen jól kell teljesítenünk, és meg kell próbálnunk nyerni”.

Bale
“Nem fogok az eddigi szezonjáról beszélni, csak arról, hogy mi vár ránk a szezon hátralévő részében. Tudjátok jól, hogy milyen játékos ő, és számítani fogok rá, ahogyan a többiekre is. A holnapi meccsre készen áll az egész csapat, Bale is”.

A 32. fordulóban szokatlan időpontban, április 15-én hétfőn este játszik majd a csapat a Leganés ellen…
“Nem tudom, mi alapján tették hétfőre a meccset, de el kell fogadnunk ezt. Nem kommentálhatom ezt a döntést, de ha rajtam múlna, én szívesebben játszottam volna szombaton vagy vasárnap”.

Militao
“Nagyon jó játékos, nagyszerű jövő áll előtte, és már alá is írt a csapathoz. Nagyon fiatal, ami fontos, és középen és szélen is képes játszani, középen jobb szeret lenni. Számítani fogunk rá jövőre”.

Cristiano Ronaldo
“Nagy csodálója vagyok, de nem lepett meg a teljesítménye az Atlético Madrid ellen. Le a kalappal azért, amit tett”.

Neymar és Mbappé
“Nem fogok olyan játékosokról beszélni, akik nem a csapatunk tagjai. A szezon még javában megy, nem fogok ilyesmiről beszélni. Tudjuk, hogy milyen adottságaik vannak, és hogy milyen játékosok ők. Engem a holnapi meccs érdekel most. Örülök, ha a legjobb játékosokkal dolgozhatok együtt, de nem beszéltem erről az elnökkel. Nem most van itt az ideje annak, hogy erről beszéljünk. A legfontosabb mosta holnapi meccs. Nem azért vagyok itt, hogy listát írjak, hanem azért, hogy jól fejezzük be a szezont”.

Teljes menetrend