2019-03-17 11:07 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Mindig otthon érzem magam ennél a klubnál” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Celta Vigo elleni 2-0-s győzelem után Zidane így értékelte a mérkőzést:

“Boldogan megyek haza. Jól érezzük magunkat, és sikerült egy jó eredményt elérnünk, ez volt a célunk. Nem kezdtünk annyira jól, de ez várható volt, nyugodtnak kellett maradnunk. Az első félidő vége már jobb volt, aztán pedig a szünet után igazi fejlődést mutattunk. Erősebb állapotban fejeztük be a meccset, mint amilyenben elkezdtük, ez pedig azt jelenti, hogy erőnlétileg rendben van a csapat”.

“Az első félidőben szenvedtünk egy kicsit, de az utolsó tíz percben magasabban helyezkedtünk és nyomást gyakoroltunk a Celtára. A második félidő nagy előrelépés volt. A szünetben variáltunk kicsit a csapaton, és utána sokkal jobbak voltunk. Tetszett, hogy milyen gyakran kerülünk lövőhelyzetbe, és volt húsz beadásunk is. Ha ennyi van ezekből, akkor növekszik az esélyed is a gólszerzésre”.

Visszatéréséről
“Nagyszerűen érzem magam. Semmi nem változott, mióta elmentem, mindig otthon érzem magam itt. A klub berkein belül szinte minden területen dolgoztam már, és fantasztikusan érzem magam. Nagyszerű a légkör, és csak arra gondolok, hogy jól fejezzük be a szezont. Nem volt tökéletes részünkről a mai meccs, de sok pozitívum volt benne. Még csak három edzésünk volt együtt, most pedig van két hetünk, hogy együtt dolgozzunk a játékosokkal, beszélgessünk velük, és hogy áthelyezzük a gyakorlatba az edzésen tanultakat. Remélem, hogy a következő meccsünk jobb lesz, mint a mai”.

“Csináltunk pár jó dolgot a meccsen, és dolgoznunk kell majd a játék finomhangolásán. Sokan távoznak most a csapattól a válogatott meccsek miatt, és lesznek olyanok is, akik maradnak. A legfontosabb az, hogy ebben a két hétben keményen dolgozzunk, és hogy visszanyerjük azt a jó érzést, és hogy élvezzük a focit. Ha a játékosok jól érzik magukat, minden jobb lesz. Sok veszélyes helyzetet alakítottunk ma ki, és ennek nagyon örülök”.

A csapat erőnlétéről
“A játékosok tudják, hogy szeretem, ha jó focit játszunk, és ezzel ők is így vannak. Az erőnlét is fontos, én pedig úgy láttam, hogy a csapat jó formában van ilyen szempontból, mert rosszul kezdtük a meccset, de ahogy telt az idő, úgy lettünk egyre jobbak. Ha nincs nálad a labda, futnod kell érte, és szerintem jó dolgokat láttunk a csapattól, ami a labda nélküli nyomásgyakorlást illeti”.

Meglepetések a kezdőcsapatban
“Senki nem fogja elvenni a játékosoktól azt, amit eddig elértek. Huszonöt játékos van a keretben, és mindenkit be fogok vetni. Courtois és Reguilón jól teljesítettek eddig. Keylor nagyon jó, csakúgy, mint Marcelo, Isco és Bale. Jónak tűntek, Isco gólt is szerzett. Számítani fogok rájuk, mert mindannyian jó dolgokat mutattak. Az edzői munka bonyodalma, hogy mindenkire szükségem van a keretből, és néhányan mindig kimaradnak a csapatból”.

A kapuskérdés
“Ma Keylor játszott, és Courtois is fog játszani majd. Ott van még Luca is nekem a keretben. Három nagyon jó kapus áll a rendelkezésemre, és meglátjuk, hogyan alakul a helyzet. A Real Madridnak szüksége van két vagy három ilyen jó kapusra, mert a szezon hosszú. Mindig az edzőé a feladat, hogy meghozza a nehéz döntéseket a kezdő összeállításakor. Számítani fogok mindannyiukra a szezon végéig, és aztán meglátjuk”.

Ceballos
“Örülök a teljesítményének. Jó munkát végzett a védekezés terén is. Ismerjük őt, hogy milyen adottságai vannak. Nem fogok a múltról beszélni”.

A jövő
“Lesznek változások, de nem ezeket a meccseket nézve fogunk dönteni arról, hogy ki marad, vagy ki távozik, ha mindenki egyformán jól játszik”.

Teljes menetrend