2019-03-19 09:22 d.gergo realmadrid.com
Sergio Ramos: 600 mérkőzés a Real Madrid kezdőcsapatában Érdekességek, statisztikák

Sergio Ramos tovább írja a történelmet a Real Madridban, miután a Celta Vigo elleni spanyol bajnoki meccs volt a hatszázadik alkalom számára, hogy ott lehetett a Királyi Gárda kezdőcsapatában (a mérkőzés jegyzőkönyvét egyébként ide kattintva találjátok).

Sergio Ramos tizennegyedik szezonját tölti a Real Madridnál, ez idő alatt csupán négyszer lépett pályára a cserepadról, és érdekesség, hogy a Bajnokok Ligájában minden mérkőzésen kezdő volt, amikor játszott a sorozatban (összesen 119 kezdő tagság), és ugyanez igaz az Európai Szuperkupára és a Klubvilágbajnokságra is.

Ami a bajnokságot illeti, Sergio Ramos már a Real Madrid házi örökranglistájának hetedik helyén áll, ami az összes pályára lépések számát illeti: 417 alkalommal húzta magára a Real Madrid szerelését a spanyol pontvadászatban. Az örökranglistán Pirrivel áll fej-fej mellett, és már csak tíz meccs kell ahhoz, hogy beérje Paco Gentót a listán. Sergio Ramos az eddigi 417 bajnoki meccséből egyébként 281-et megnyert, 63-szor játszott vele döntetlent a csapat, emellett 73 vereséget számlál a csapatkapitány. Ez idő alatt Ramos 59 alkalommal az ellenfél hálóját is meg tudta zörgetni!

Bajnoki top 10
Ha csak a bajnoki szerepléseket nézzük a lejátszott meccsek tekintetében, akkor Raúl vezeti a Real Madrid örökranglistáját 550 lejátszott mérkőzéssel, mögötte Manuel Sanchís (523) és Iker Casillas (510) állnak a dobogón. Santillana a negyedik 461 mérkőzéssel, utána Hierro (439), Paco Gento (427), Sergio Ramos (417), Pirri (417), Camacho (414) és Míchel (404) zárják a top 10-es listát.

Teljes menetrend