Fejléc kép
Fórumajánló
Sergio Ramos már tizennégy éve a válogatottban
2019-03-27 07:18 d.gergo realmadrid.com
Sergio Ramos már tizennégy éve a válogatottban Érdekességek, statisztikákNemzeti válogatott

A Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos tegnap 14 éve, hogy először magára húzta a spanyol válogatott mezét, azóta 163 válogatott meccse volt, ezeken tizennyolc gólt szerzett (ebből ötöt ebben a szezonban).

2005. március 26-án egy Kína elleni barátságos válogatott mérkőzésen léphetett először pályára a spanyol nemzeti csapatban az akkor még csak tizennyolc éves Sergio Ramos, Puyol cseréjeként állt játékba a második félidőben. Azóta összegyűlt neki már 163 válogatott meccs, a legutóbbi egy Norvégia elleni győzelem volt. A spanyol válogatott történelmében csak egyetlen játékos van, aki Ramosnál többször húzhatta magára a nemzeti csapat mezét, ő pedig nem más, mint Iker Casillas, 167 mérkőzéssel.

Sergio Ramos nem csak a Real Madrid trófeáinak megszerzésében, de a spanyol válogatottban is meghatározó figura volt a nagy tornákon, többek közt a 2008-as és 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2010-es Világbajnokságon. Nem csak a pályára lépések számában áll rekordhoz közel Sergio Ramos, a válogatott győzelmek tekintetében már holtversenyben első Iker Casillas mellett (121 győzelem) – a listán utánuk Xavi érkezik, 100 győzelemmel.

Teljes menetrend