2019-04-06 09:51 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Mindig is szerettem Hazard játékát, ezt mindenki tudja” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A ma délutáni, Eibar elleni bajnoki előtt Zinedine Zidane nyilatkozott a soron következő bajnokiról, a keret állapotáról, a kapuskérdésről, a Barcelonáról és a klub jövőjéről is.

“Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, akiknek fantasztikus szezonjuk van, és ide is azzal a céllal fognak érkezni, hogy győzzenek. Mi szeretnénk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk. A Valencia elleni meccs után sok kritikát láttam, azt mondták gyengén játszottunk, de szerintem nem így volt. Annyit tudunk tenni, hogy kitartunk, és az Eibar elleni meccsen már nagyszerű játékot mutatunk, és fejlődünk”.

“Az Eibar jó focit fog játszani, remek szezonjuk van és a holnapi meccs hatalmas a számukra. Egy újabb kemény összecsapásra számítok. Nem olvasok a játékosok gondolataiban, de az alapján, amit az edzéseken látok elmondhatom, hogy nagy büszkeség van bennük, és erősen akarják befejezni a szezont. Egy vereség mindig egy dolgot jelent: az ellenfél jobb volt nálad. De csináltunk jó dolgokat a Valencia ellen, szóval erre kell összpontosítanunk. Meggyőződésem, hogy az Eibar ellen jó teljesítményt fogunk nyújtani”.

A gólok hiánya
“Meglátjuk, mi lesz majd a következő szezonban. Idén szenvedtünk kicsit ezen a téren, a számok magukért beszélnek, én is látom őket. El kell fogadnunk, hogy gondjaink voltak a gólszerzéssel idén. Lesznek változtatások”.

Elégedett vagy a Valencia ellen nyújtott teljesítménnyel?
“Általánosságban véve tetszett a meccs, de nem tetszett, hogy vesztettünk. A játékosok elkötelezettsége és a Valenciára gyakorolt nyomás tetszett… Természetesen hiányoztak a gólok. De elégedett voltam a csapattal, mert nem egyszerű időszakon mennek keresztül, de mégis keményen dolgoznak a pályán”.

Marcelo
“Nagy játékos, rengeteg dolgot elért ebben a csapatban. Szeretném ha visszatérne, hogy ő is erősen fejezhesse be a szezont. Egyetlen dolog foglalkoztat csak, hogy a játékosok ismét jól játszanak”.

“Tapasztaltam ilyet játékosként, és egyáltalán nem könnyű egy ilyen szezont átélni. Az idei év is ilyen volt, nehezen jöttek a győzelmek. Ezt be kell látnunk, és az én munkám az, hogy elmagyarázzam a játékosoknak azt, hogy az a legjobb mód arra hogy megfordítsuk a helyzetet, ha keményen dolgozunk, és hogy a győzelmeknek örülnünk kell, még akkor is, ha már nem játszunk egyetlen trófeáért sem”.

Aggodalmak
“Nem aggódok. Nyolc mérkőzésünk van hátra, és jó szellemben kell befejeznünk a szezont. Nehéz év volt. Nem tudom két percben elmagyarázni, hogy mi történt. Tudjátok, hogy mi mindent nyertek korábban ezek a srácok. Nem csak az elmúlt három évről beszélek, amikor velük dolgoztam, hanem arról, hogy mit nyertek az elmúlt öt, hat vagy akár hét szezonban. Mindent megnyertek. Az idei év kemény volt, és megpróbáljuk ezt megváltoztatni. A klubnak vissza kell kerülnie a győzelem útjára, ezért dolgozok én is”.

“Nyolc meccsünk van hátra, és igyekszünk erősen befejezni a szezont. Az emberek szeretnek minket. Elfogadjuk a nehézségeket, és hogy kevesebb ember jön ki élőben megnézni a meccseket, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy mit tettek le az asztalra korábban ezek a srácok. Egyáltalán nem aggódok. A hátralévő meccseken jól kell teljesítenünk azokkal a játékosokkal, akik most itt vannak a csapatban. Egyre jobbak vagyunk. A szerdai vereség fájó, de ez van. Nem fog az a meccs többet a fejünkben járni. Az Eibar ellen jól akarunk teljesíteni. A Huesca és a Celta ellen nem játszottunk remekül, de nyertünk. Minden nap azon dolgozunk, hogy fejlődjünk, és hogy jól fejezzük be a szezont ezzel a kerettel”.

Modric Aranylabdája
“Az emberek azt mondanak, amit csak akarnak. Modric megérdemelte az Aranylabdát, megdolgozott érte, elkötelezett volt, nagyszerűen játszott, remek adottságai vannak. Megérdemelten kapta ezt az elismerést, és sajnálom azokat az embereket, akik nem így gondolják”.

Ki távozik, ki marad nyáron?
“Erről még nem döntöttem, hátravan még másfél hónap a szezonból. A szurkolóink szeretnék azt látni, hogy a Real Madrid mindig nyer, ez normális. A klub történelme is a győzelmekről szól, és ez a csapat mindig a győzelemért játszik. Nehéz szezon volt az idei, de megpróbáljuk jól befejezni. Biztos vagyok benne, hogy jövőre lesznek változások, de erről most nem fogok beszélni”.

Vinicius visszatérése
“Nem tudom megmondani, hogy még meddig nem bevethető. Jól halad a felépülése, már újra a pályán dolgozik, és úgy látom, hogy jól érzi magát”.

Kapuskérdés
“Nem fogom elmondani, hogy mi lesz a nyáron. A legutóbb is csak annyit mondtam, hogy egyértelmű lesz a szezon elejétől kezdve, hogy ki lesz az első számú kapus. De nem fogom elmondani, hogy ki fog távozni, ki marad, vagy hogy ki jön még talán… Keylornak szerződése van a csapattal, nagyon szeretem őt játékosként és emberként is. A szezon végeztével meglátjuk, mi lesz”.

Verseny a Barcelonával
“Mindig ott vagyunk, bár idén a bajnokságban nem ez a helyzet. Semmit nem veszek el az Atlético érdemeiből, akik remekül versenyeznek, és mindig ott voltak az élmezőnyben az elmúlt évek során. De senki nem mondhatja nekem, hogy a Madrid nem versenyez minden trófeáért minden évben”.

Női labdarúgó szakosztály Madridban
“Az elmúlt évek során nagy fejlődést láthattunk világszerte, ami a női labdarúgást illeti, nem csak Spanyolországban van előrelépés ezen a téren. Nagy támogatásnak örvend, és jó látni, hogy fejlődik. Ami a Real Madridot illeti, a döntés nem az enyém. Szerintem egy természetes fejlődés része lenne, ha lesz egy női szakosztály, erről majd döntenek az illetékesek”.

Hazard érkezése
“Nem fogom elmondani a személyes véleményemet, beszélünk majd erről a szezon végeztével. Mindig is szerettem a játékát, ezt mindenki tudja. Játszott Franciaországban, sokat láttam őt dolgozni, és ismerem személyesen is. Fantasztikus játékos, ebben semmi újdonság nincs”.

Teljes menetrend