2019-04-07 10:18 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Keményen fogunk harcolni azért, hogy meglegyen a második hely a tabellán” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Az Eibar elleni győztes mérkőzés után Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben beszélt Bale jövőjéről, a csapat Eibar elleni teljesítményéről, Benzemáról és a Real Madrid szurkolóiról.

“Nem fogom elmondani nektek, hogy mit beszéltünk meg a csapattal a félidőben. Változtatnunk kellett az első félidőben látottakon, ezt meg is tettük: csapatként játszottunk és együtt futott mindenki, ez pedig megváltoztatta a meccset. Az első félidőben hiányzott a magabiztosság belőlünk, különösen a meccs elején”.

“Gratulálnunk kell a játékosoknak, megharcoltak a győzelemért. A második félidő más volt, mindent beleadtak a pályán és teljesen más félidőt láthattunk, mint az első negyvenöt percben. Az edzőnek is kulcsszerepe van az ilyen bonyolult pillanatokban. Az a jó, hogy reagáltunk az első félidőre, és megváltoztattuk a helyzetet. Van bennünk büszkeség, és ezt a pályán is megmutattuk. A játékosok megmutatták, hogy eredményes lehet, ha harcoltok egymásért, és mindenki együtt mozog a pályán”.

“Örülök a játékosoknak, kemény helyzetben voltak. Sokszor elfelejtik, hogy a játékosok is csak emberek, és úgy gondolják, hogy normális dolog kifütyülni őket. Össze kellett szednünk magunkat, és gratulálnom kell a játékosoknak, mert a második félidőben egységesen álltak ki. Összpontosítottunk, és meglett az eredménye annak, hogy segítettünk egymásnak a pályán. Erős reakció volt ez a csapattól, és mindannyian boldogok vagyunk”.

A csapat formája
“Nincs egyszerű időszakban a csapat. Az sem segít, ami a csapaton kívül zajlik, de az ilyen dolgokat el kell fogadnunk. A játékosok és az edző feladata az, hogy kijöjjünk ebből. Rossz a helyzet, és nem kereshetünk kifogásokat rá. Ha jó formában vagy, sorban jönnek a győzelmek, a rossz formából pedig nehéz kijönni. Ma az első félidőben rosszak voltunk, de a másodikban nagyon jók. Hiányzott a magabiztosság az első félidőben a csapatból. A pozitív dolgokra kell összpontosítanunk”.

“Fokozatosan fogunk kijönni ebből a helyzetből, ha keményen dolgozunk és pozitívan nézzük a dolgokat. Ebben a szezonban semmilyen trófeát nem nyerünk már. Kemény dolog, ha semmiért sem játszol, de ezzel nem arra célzok, hogy abbahagyjuk a küzdelmet. Ezért volt kifejezetten jó a második félidő, és ezért szereztük meg végül a győzelmet, mert nem adtuk fel. A hátralévő hét mérkőzésen is csapatként kell harcolnunk”.

Benzema
“Mindig is létfontosságú játékos volt a csapat számára. Idén több gólt lő, de a jelenléte a pályán mindig is nagyon fontos volt. Szeretnék inkább a csapatról beszélni, Karim számára is a csapat volt mindig a legfontosabb, és ezt szeretném kihangsúlyozni most is. Nagyon örülök a teljesítményének, de minden játékos jól reagált, mindenki a büszkeségéért játszott, és mindenki a győzelmet akarta megszerezni. Karimnak nagyszerű szezonja van, és nagyon sok gólt szerez. Ennek eredményeképpen megváltozott az emberekben a róla alkotott kép, de korábban is létfontosságú játékos volt, nem csak idén”.

Bale jövője
“Nem fogok arról beszélni, hogy mi fog majd történni. Bale a Real Madrid játékosa, és két éve van még a szerződéséből. Meglátjuk majd, hogy mi lesz. Nem tetszik nekünk, hogy kifütyülik őt, de a szurkolók azért jönnek ki a meccsre, hogy a csapattól jobb és jobb focit lássanak, és mi nem vagyunk a legjobb formában mostanság. Mindenki jól reagált a második félidőben, én ezt viszem haza a meccsből. A szurkolók is tudják, hogy a szezonnak már vége számunkra, mi pedig keményen fogunk harcolni a hátralévő hét meccsen azért, hogy meglegyen a tabellán a második hely a csapatnak. Csalódottak az emberek, mert nem lesz trófeánk a szezon végén”.

Isco
“Jól dolgozik az edzéseken, szeretne jó munkát végezni, és ebben a tekintetben nem hiszem, hogy más lenne most, mint korábban. Kicsit többet játszik mostanság, és szerintem nagyon jól dolgozik az edzéseken”.

Teljes menetrend