Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-04-14 21:04 e.gergo realmadrid.com
Zidane: „Lesznek változások a keretben, de ezeket majd a szezon végén fedjük fel” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Madrid holnap, hétfőn este 21:00-s kezdéssel a Leganés otthonába látogat a spanyol bajnokság 32. fordulójában, Zinedine Zidane pedig megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját:

Zidane egy erős és motivált Leganés-re számít holnap
„Egy agresszív és motivált ellenfélre számítok a holnapi meccsen, akiknek nagyon jó szezonjuk van idén, és biztosan nagyon le akarják majd győzni a csapatunkat. Jól játszanak, nem csak az agresszív játék és a stabil védelem jellemzi őket. A legjobb arcukat fogják mutatni holnap, ezért aztán nekünk is nagyon jól kell majd teljesítenünk, ha meg akarjuk szerezni mind a három pontot”.

A bajnoki ezüstérem a csapat célja idén
„Senki nem akar meghúzódni a keretünkben, mindenki nagyon akar játszani, és mindenki nagyon jól edz. Mindegyik játékosunk munkára készen állt a héten, leszámítva a két-három sérültünket. Meg kell mutatnunk, hogy motiváltak vagyunk. A serlegek idén már nem tudnak minket motiválni, de az igen, hogy második helyen végezzünk a tabellán, mert ez sok mindent befolyásolhat”.

Végre sok idő volt dolgozni a csapaton
„Hosszú hetünk volt, sok edzéssel, és jó hetet zártunk. Kihoztuk a legtöbbet magunkból, hogy a játékosok erőnléte a legjobb legyen. Volt időnk dolgozni, és jól is tudtunk haladni. Amikor hét napon belül három meccsed is van, akkor nem jut időd ilyen jellegű munkára. Sok csapat játszott már hétfőn, most rajtunk a sor”.

Kroos kihagyta a mai edzést
„Nem volt rendben a gyomra. Rossz estéje volt, és ma nem vett részt az edzésen. Meglátjuk majd, hogy hogyan alakulnak a dolgok holnapig, de a ma nem volt jól ahhoz, hogy részt tudjon venni az edzésen” (a szerkesztő megjegyzése: Toni Kroos végül kimaradt a 19 fős keretből).

Benzema értékelése
„Benzema bárki mellett képes játszani, mert a jó játékosok jól játszanak együtt. Karim különleges játékos, nem egy tradicionális 9-es. Sok mindenre képes, tud gólokat szerezni a csapatnak, és jól tud összejátszani is a többiekkel”.

A mester elhintette, hoyg Llorentének lehet jót tenne egy kölcsön stabil kezdőként
„Meglátjuk, mit hoz majd a következő szezon. Hosszú ideje ismerem már őt, együtt dolgoztunk már a Castillában is, és folyamatosan fejlődik. Egyetlen dologra van még szüksége, az pedig a több játéklehetőség, mert ez jót tesz majd neki. Emlékszem rá, amikor az Alavés-ben rendszeresen játszott, és szuper szezonja is volt”.

Gareth Bale-re továbbra is számít Zidane
„Ugyanazt a munkát várom el tőle, mint a többiektől a keretben. Hét mérkőzésünk van hátra, és variálni fogjuk a felállásunkat, különböző módokon fogunk kiállni. Számítok Bale-re”.

Courtois továbbra sem bevethető
„Nem érzi jól magát, nem csak egy helyen van sérülése, hanem két-három problémája is van egyszerre. Ha ilyen helyzet adódik, hogy egyszerre több gondja is van egy játékosnak, jobb nem kockáztatni”.

A Kroos távozásáról szóló pletykákról:
„Kroos nagyon jó, kulcsjátékosa a csapatnak. Nem csak én mondom ezt, itt van már öt szezon óta, és nagyon jó dolgokat csinált ez idő alatt. Hidegvérű játékos, és nem hagyja, hogy a nyomás kihatással legyen rá. Mindig is szerettem őt. A sajtó pletykál, ez így volt és így is marad a továbbiakban, nem csak Toni kapcsán, hanem minden játékos esetén”.

Lesznek változások a nyáron, de erről majd a szezon végén nyilatkozik a klub
„Mindegyik játékosunk jó, és fontos. Csak egy dolgot fogok mondani nektek, az pedig az, hogy lesznek változások a keretben. Miután ezek a változások a szezon végével lesznek esedékesek, ezért majd akkor fogjuk felfedni őket a nyilvánosság előtt. Meglátjuk majd, hogy milyen változások lesznek, és hogy kik maradnak. Kroosra számítani fogok a hátralévő meccseket. Az elmúlt meccseken párszor nem játszott, de ez csak azért van, mert szerettem volna más játékosokat is látni, Toni nagyon jó játékos”.

Beszélgetés a játékosokkal a jövőjükről
„Ezeket a beszélgetéseket meg fogjuk ejteni a játékosokkal, de a maga idejében. Vannak még meccseink, jelenleg még hét van hátra a szezonból. Lesz idő majd ezek után beszélni az ilyen dolgokról. Nem fogunk mindenkit elengedni, de nem fogom elmondani nektek, hogy ki fog távozni”.

Cristiano Ronaldo
„Cristiano helyzetén nem tudunk változtatni, elment tőlünk. Leigazolhatunk bárkit, de akárki is jöjjön, nem fogja ugyanazt letenni az asztalra, amit Cristiano. Ilyen az élet. Nagyszerű dolgokat ért el ebben a csapatban, és nagyon elégedettek voltunk vele. Most a karrierje egy új fejezetét éli már. Fárasztó, hogy folyton ismételnem kell magamat, idén nem fogunk nyerni egy trófeát sem a szezon végén, de olyan erősen akarjuk befejezni az idényt, amennyire csak lehet. Szeretnénk második helyen beérni, ehhez jelenleg az Atléticót kell megelőznünk a tabellán”.

Copa del Rey kiesés a Leganés ellen 2018-ban
„Nagyon nehéz volt az számomra, egy kudarc volt. Nagyon fájdalmas vereség volt, mert az első meccs megnyerése után nem tetszett az, ahogyan aznap este kikaptunk a visszavágón”.

Vinicius hamarosan visszatérhet
„Még csak idén csatlakozott a csapathoz, fiatal játékos és szeretném őt viszontlátni a keretben a szezon vége előtt. Jól dolgozik, és már a pályán edz, lassan de biztosan halad a visszatérés felé. Hamarosan újra velünk lesz”.

Isco
„Sok játékos van itt, akinek az eladásából pénzt csinálhatna a csapat, mert mindannyian nagyon jók. Nagyon sok csapat akar a Madridból igazolni, ebben nincs semmi újdonság. Isco fontos játékos, szeretem őt. Meglátjuk majd, hogy mi lesz a következő szezonban. Tudjátok, hogy mit gondolok Iscóról, nem is fogok többet beszélni róla”.

Lehetséges átalakulás a Bajnokok Ligája versenyformátumában
„Nem tudom, hogy mi fog történni a jövőben. Sok pletyka van erről, de mindig is úgy gondoltam, hogy nehéz dolog bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára. Varázslatos dolog játszani ebben a sorozatban egy olyan csapatnak, aki még soha nem szerepelt a Bajnokok Ligájában. Ami a többi változtatást illeti, meglátjuk majd, hogy mi lesz… Egyensúlyt kell teremteni, meglátjuk, hogyan alakul majd”.

Az angol csapatokban rejlő potenciál
„Nem gondolnám, hogy a spanyol csapatok győzelmi érája véget ért volna, de idén tény, hogy az angol csapatok a tőlük telhető legjobbat nyújtják a győzelemért. Fejlődik a bajnokságuk is, az edzőik tapasztaltak és valami újat is mutatnak. De nem gondolom, hogy a spanyol foci veszítene az élvonalban elfoglalt pozíciójából”.

A Leganés – Real Madrid mérkőzést Magyarországon a Spíler 2 televíziós csatorna közvetíti április 15-én, hétfőn, este 21:00-tól. A Real Madrid győzelem esetén két pontra lesz a második helytől, míg a Leganés a 13. helyről várja a meccset, hat pontra az Európa Liga selejtezős 7. helytől.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend