2019-04-15 08:11 d.gergo marca.com
A Liga felsőháza ellen nem megy Érdekességek, statisztikákSpanyol Bajnokság

Ha elemezni kell, hogy vajon miért nem ment olyan jól a Real Madridnak idén, akkor az okok boncolgatása közben előkelő helyet foglalhat el az a tény, hogy a Liga élvonala ellen alig lőtt gólt a Real Madrid.

A MARCA elemzése rámutat, hogy a Real Madrid a góljainak csupán 30 százalékát lőtte a spanyol bajnoki pontvadászat első tíz csapata ellen (55 gólból 17), míg a Barcelona aránya ebben a tekintetben 43 százalék feletti (81 góljukból 35-öt a felsőház ellen szereztek).

Csak két játékos lőtt egynél több gólt a top tíz ellen eddig lejátszott tizennégy mérkőzésen, Karim Benzema a Valencia és az Alavés ellen volt eredményes, Luka Modric pedig a Betis és a Sevilla ellen. A francia csatár a Real Madrid legeredményesebb játékosa idén, de kilenc gólt a tabella utolsó hét helyezettje ellen szerzett.

Érdemes azt is vizsgálni, hogy a tavalyi szezon hogy nézett ki ezen a téren. Az előző idényben Cristiano Ronaldo például 26 gólt szerzett a spanyol bajnokságból, ezek közül tizenötöt lőtt az élvonal csapatai ellen, ezt pedig nem sikerült sem pótolnia, sem pedig egyáltalán megközelítenie a Királyi Gárda jelenlegi keretének.

Érdekesség, hogy Messinek bár remek szezonja van, és jelenleg 33 gólos a spanyol bajnokságban, de a Real Madrid mégis azon három csapat közé tartozik, akik ellen az argentin támadó nem tudott gólt szerezni (a másik két csapat az Athletic Bilbao és a Real Sociedad).

A Real Madrid a mai, Leganés (13.) elleni meccsen bizonyíthat újra, a spanyol bajnokság 32. fordulójában rendhagyó módon a megszokott szombati vagy vasárnapi összecsapás helyett ma este, hétfőn játszik a Királyi Gárda. A mérkőzést a Spíler 2 csatorna közvetíti élőben, kezdőrúgás 21:00-kor.

Teljes menetrend