2019-04-15 13:41 d.gergo realmadrid.com
Modric és Benzema minden idegenbeli bajnokin részt vett Érdekességek, statisztikákSpanyol Bajnokság

Ma este a Real Madrid zárja majd a spanyol pontvadászat 32. fordulóját, a sorozatban ezúttal idegenben kell bizonyítania Zidane csapatának a Leganés otthonában. A keretből csak két játékos mondhatja el magáról, hogy az összes idegenbeli ligameccsen pályára léphetett: Karim Benzema és Luka Modric – számol be a Realmadrid.com

A csatár és a középpályás duója együtt az eddigi tizenöt idegenbeli ligamérkőzésen összesen tizenkét gólt lőtt és négy gólpasszt adott. A Real Madrid keretéből Karim Benzemának jutott a legtöbb játékperc idegenben, összesen 1.212 percet kapott a pályán, ezeken a meccseken átlagosan majdnem 81 percet kap a francia támadó. Benzema tíz gólos a bajnokságban, háromszor tudott duplázni is. Az Aranylabdás Luka Modric az idegenbeli ligameccseken nem sokkal Karim mögött áll a játékpercek tekintetében, összesen 1.133 percet kapott az idén megfordult három edzőtől az idegenbeli bajnokikon.

Benzema az összes bajnoki meccset tekintve tizenhét gólnál és négy gólpassznál jár már, 2.525 perc alatt, míg a horvát középpályás 2.239 percet töltött a pályán, ezalatt nyolc gólhoz járult hozzá: három gól és öt gólpassz áll a neve mellett hét fordulóval a vége előtt.

Teljes menetrend