2019-04-16 06:33 d.gergo realmadrid.com
Carvajal: “Nem gondolom, hogy a teljes keretet meg kell kéne bolygatni nyáron” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Leganés elleni 1-1 után Dani Carvajal, Keylor Navas és Nacho Fernández is értékelték az este történteket.

Dani Carvajal

“Egy pontot szereztünk, ami nem tűnik túl jónak, ha megnézzük, hogy milyen helyzeteink voltak a meccsen. Nehéz dolog, ha tudod, hogy nem nyerhetsz trófeát a szezon végén. Nincsen nyomás, mindannyian felnőttek vagyunk és dolgoznunk kell, és akárki is marad a csapatban, annak segítenie kell a közös munkában”.

“Mindig nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk a pályára és élvezhessük a focit, de ma az eredménnyel nem vagyunk boldogok. Nem sikerül
Megszerezni a győzelmet, és ez keserédes dolog. Furcsa dolog, hogy nem vagyunk versenyben a trófeákért, de bármikor is menjek ki a pályára, mindig igyekszem élvezni a játékot, mert ez a szakmám, és imádom csinálni”.

Átigazolási célpontok
“Sokat követel meg a játékosaitól ez a klub, és a keretet mindig meg fogják kérdőjelezni az emberek, ha nincsen jó szezonod itt. Nem ehhez vagyunk hozzászokva, de ezzel kell most megbirkóznunk. A lehető legtöbb meccset kell megnyernünk, hogy bebiztosíthassuk a második helyet a tabellán”.

Csapatmegbeszélés a félidőben
“A mester elmondta nekünk, hogy többet kell járatnunk a labdát ahhoz, hogy a védőiket jobban kimozdítsuk a helyükről. Ez kulcsfontosságú volt, a második félidőben sikerült is több üres területet keresni és több helyzetet kidolgozni így”.

A következő meccsről
“Most már a vasárnapi mérkőzésre kell összpontosítanunk. Hat meccsünk van hátra, és meg kell próbálnunk ezalatt begyűjteni mind a tizennyolc megszerezhető pontot. Ki kell tisztítani majd a fejünket a bajnokság végeztével”.

Profizmus
“Profinak kell lennünk, meg kell nyernünk a meccseinket, aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz itt a keretben a következő szezonban. A csapat a legfontosabb dolog, és az, hogy erősek legyünk és harcoljunk mindenért. Nem gondolom, hogy a teljes keretet meg kéne bolygatni a nyáron, az elmúlt években sem volt sok változtatás a keretben, és mégis Európa bajnokai voltunk több, mint ezer napon át. Nem nyilatkozunk senkiről, aki nem a keretünk tagja, csak magunkra koncentrálunk”.

Benzema értékelése
Szuper szezonja van. Gratulálni akarok neki, mert kiváló szintet hoz, és a csapat kiemelkedő játékosa tudott lenni”.

Keylor Navas

“Kemény szezon volt ez mindannyiunk számára. Ma is a győzelemért mentünk ki a pályára, és hogy kihozzuk magunkból a lehető legjobbat, de végül sok meccs keménynek bizonyult számunkra. Elszomorít minket a helyzet”.

“Minden évben nyomás van rajtunk ebben a csapatban, így a nyomás nem lehet kifogás számunkra. Mentálisan felkészültnek kell lennünk minden szituációra. Harcolni fogunk, büszkék vagyunk erre a címerre, és szeretjük, ez pedig többet ér sok trófeánál. Dolgoznunk kell és mindent bele kell adnunk a szezon utolsó meccséig, nem vehetünk vissza a munkából”.

Saját jövőjéről
“Szerencsére egészséges vagyok, ez pedig lehetővé teszi, hogy focizzak, amit szeretek. Mindig a legjobbat nyújtom, élő szerződésem van és hiszek a folytatásban, de senki nem tudhatja, hogy mit hoz a jövő. Ki kell várnunk, hogy kiderüljön”.

Nacho Fernández

“A labdabirtoklásban jók voltunk, és megszerezhettük volna a győzelmet is. A második félidőben intenzív játékot mutattunk, Zidane elmondta nekünk a félidőben, hogy erre lesz szükség tőlünk, mert a labdát lassan járattuk előtte. A Leganés ellen nehéz gólt lőni, jól reagáltunk a helyzetre és egyenlítettünk, de ez nem volt elég a győzelemhez”.

Kemény szezon
“Nem vagyunk hozzászokva, hogy a szezonnak ezen szakaszát úgy várjuk, hogy semmiért nem játszunk már. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy minden fronton harcolunk, de a foci már csak ilyen. Nehéz periódusban van a csapat, de a játékosok kiállnak, és megmutatják, milyen sokat is ér a csapat”.

Benzema csodálatos éve
“Jó szezonja van, és sok gólt szerez. Ha ki kellene emelni idén egy játékost a keretből, az Benzema lenne”.

Mindent beleadnak a játékosok
“Mindig különleges dolog a Real Madridban játszani. Nem mondhatjuk azt, hogy feladjuk innentől a szezont. Nehéz helyzetben vagyunk, de várnak még ránk meccsek, és a lehető legjobb helyen kell végeznünk a tabellán. A spanyol bajnokságban vagyunk, és ha hátrányba kerülsz itt egy meccsen, az nagyon megnehezíti a dolgodat. Voltak meccseink, amiken nem védekeztünk jól, könnyen gólt kaptunk, és úgy összességében egyikünk sem mutatott jó védőmunkát. Mindent bele kell adnunk”.

Teljes menetrend