2019-04-19 15:15 Tromposch Ádám as.com
Odegaard: “Készen állok, hogy megtegyem a következő lépést” Átigazolási hírekNyilatkozatok

A holland Vitesse csapatában kölcsönben futballozó Martin Odegaard úgy érzi, hogy sokat fejlődött az elmúlt időszakban, és bizony készen áll előrelépni a karrierjében.

A Real Madrid kölcsönjátékosa még 15 évesen érkezett a Bernabéuba, miután Európa legnagyobb klubjai felfigyeltek rá, azonban a Castillában Zidane kezei alatt végül nem sikerült teljesítenie az elvárásokat. Persze az 1,5 milliós éves fizetése, illetve a nagycsapattal szerződése szerint előírt edzések nem segítettek neki, így pedig kölcsönbe került. Előbb a Heerenveen, most pedig a Vitesse csapatába, ahol végre megmutatta, hogy mit is láttak benne a vezetők évekkel ezelőtt.

“Készen állok, hogy előrelépjek, szeretnék még tovább fejlődni” – mondta Odegaard egy interjúban. Úgy tűnik, hogy az Ajax le is csapna a játékosra, ami valószínűleg a karrierjében is a megfelelő lépés lenne. A holland klub régóta figyeli őt, és tökéletesen bele is illene a játékukba, és persze a fiatal csapatba is. Talán korábban jobb döntés is lett volna, ha Odegaard előbb az Ajaxhoz igazol, és csak később kerül Madridba.

A Heerenveen csapatánál töltött időszak nem volt a legjobb számára, ám most Leonid Slutsky kezei alatt sokkal jobban teljesít ebben a szezonban a Vitesse gárdájában. Már 8 gólt szerzett, illetve 6 gólpassza is van, mindez 31 meccsen. Ezzel pedig a norvég felnőtt válogatottba is visszakerült.

Zidane szeretné megnézni Odegaardot, mielőtt döntene a jövőjéről. Ezért a középpályás a Real Madridnál tölti az előszezont, és megkapja majd a lehetőséget a bizonyításra. Az Ajax közben készülődik a háttérben, és 20 millió eurót kínálna érte – ez pedig, ha a Real Madrid pénzt szeretne érte kapni, és nem számolnak vele, akkor végül mindenki számára jövedelmező üzlet lehetne.

“Több gólt, és több gólpasszt értem el, mint az előző szezonban, és úgy gondolom, fejlődtem is” – mondta a játékos. “Slutsky sokkal több szabadságot adott nekem a pályán, ez pedig önbizalmat adott. Amikor a szezon véget ér, hozok egy döntést, arra gondolva, hogy hol lesz a legjobb a fejlődésem szempontjából. Ám előbb szeretném minél jobban befejezni a szezont a Vitesse csapatában. Szeretnék majd a Bajnokok Ligájában játszani, de nincs miért siettetni ezt. Még csak 20 éves vagyok, rengeteg időm van még.”

Teljes menetrend