2019-04-20 16:17 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Lesznek változások a keretben és a játékstílusunkban is” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 33. fordulójában a Real Madrid az Athletic Bilbao csapatát fogadja a Santiago Bernabéu stadionban. A meccs előtti utolsó edzést követően Zinedine Zidane megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is:

“Olyan csapat ellen játszunk holnap, akik az utóbbi időben nem sok meccset veszítettek el. Sokkal jobban játszanak, mint a szezon eleje felé, egy jó csapat és mindig nehezek a meccseink ellenük. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják nehezíteni az életünket, de a saját fejlődésünket tekintve jó meccs lesz majd. Szeretnénk nyerni otthon, és jobban játszani”.

“Készen állunk rá, hogy jobb munkát végezzünk. Meg akarjuk nyerni a meccset. Hazai pályán fogunk játszani, és újabb győzelmet kell bezsebelnünk. A tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani azért, hogy a eheti edzésmunkánk meglátszódjon a pályán. Nem aggódom, de az biztos, hogy az edzések jobban mennek, mint a meccsek. Hat mérkőzésünk van még hátra, és a szezon vége előtt túl kell lendülnünk az akadályokon, és jobb játékot kell mutatnunk. Az edzések alapján jónak tűnik a csapat, és folyamatosan egyre jobb”.

Videóbíró
“Fejlődni fog ez a dolog. Ez a rendszer még csak most indult útjára, és az idő előrehaladtával jobb lesz majd. A visszajátszásokat találom csak furcsának. Néha nem mind ugyanazt a dolgot látjuk, vagy csak van egy-egy furcsa visszajátszás. A videóbíró bevezetése azért történt meg, hogy átláthatóbbá tegye a dolgokat, és hogy a hibák számát limitálni tudja. Aztán a játékvezetőn múlik, hogy hogyan értelmezi a képsorokat, amiket a képernyőn lát. A videóbíró jobb lesz, és mindannyian reméljük, hogy egy napon tökéletes lesz mindenki számára”.

Odriozola sérülése
“Sajnáljuk, hogy elveszítettük őt, különösen azért, mert kemény sérülése lett. A kulcscsontja sérült, ma este meg is műtik. Nem valószínű, hogy ebben a szezonban látni fogjuk még őt játszani. Rendben van amúgy, és remélem, hogy a műtét jól fog menni, és hamarosan újra velünk lehet. De a következő szezonig biztosan nem fog tudni játszani”.

Vinicius felépülése
“Örülök neki, hogy újra velünk van, de lassan kell haladnunk, mert két hónapig nem volt bevethető, szóval szép fokozatosan kell őt visszaszoktatnunk a játékhoz. Keményen kell dolgoznia a következő héten, aztán meglátjuk a fejlődését. Nem akarjuk siettetni a visszatérését. Megmutatta, hogy milyen adottságai vannak, egy szuper játékos aki még csak tizennyolc éves. Örülök neki, hogy itt van a csapatban”.

Bale és a keret jövője
“Nem beszélgettünk a jövőről, és nem is fogunk még. Csak a holnapi meccs érdekel minket, semmi más. Örülök neki, hogy a játékosok jobban akarnak dolgozni, szóval erre összpontosítunk mindannyian. Ezek a játékosok folyamatosan csak a győzelemre és a trófeákra gondolnak, különösen ebben a klubban. Idén egy trófeát sem tudunk nyerni, ami megnehezít mindent számunkra. De egy hónapunk van még a tétmeccsekből, és a lehető legjobbat akarjuk nyújtani ezeken a mérkőzéseken. Ezen pörög az én fejem is, és már a következő szezonra is gondolok. Egyáltalán nem égtem ki”.

Igazolások a nyáron
“Kérdezhettek erről, de nem áll szándékomban válaszolni az ilyen jellegű kérdésekre. Nem akarok nevekkel sem dobálózni. A jövőbe tekintünk, de erről majd beszélünk akkor, amikor itt van az ideje. Most azokra a csapatokra kell összpontosítanunk, akikkel még játszunk idén, semmi másra. Tudom, hogy mire van szükségem a keretben, és beszélni is fogok a klubbal az olyan típusú játékosokról, akikre szükségem van. De nem most”.

“Semmi sincs eldöntve. Vannak ötleteim, és szeretnénk változtatni a dolgokon. A fejemben tiszta a kép arról, hogy milyen fajta játékosokat szeretnék a csapatba, de minden az átigazolási piacon fog múlni. Lesznek változások a keretben és a játékstílusunkban is”.

A távozó játékosokról
“Mondtam egyszer valamit, és hirtelen a sajtó tele van megjegyzésekkel. Nagyon jó játékosaink vannak, a világ legjobbjai vannak ebben a keretben. Mindig a legjobbakat akarjuk. El kell fogadnunk, hogy nem ez volt a legjobb évünk, de emiatt változtatni is akarunk. Nem tudom, hogy mi fog kisülni belőle. Mindegyik játékosunknak van szerződése a csapattal, de ha itt az ideje, beszélni fogunk erről. Bármi megtörténhet. Van még idő rá, hogy erről beszéljünk”.

Kapusok
“Őszintének kell lennünk velük, és így is fogok tenni. Meglátjátok majd, hogy milyen döntés született. Courtois-nak még vannak fájdalmai, és ezt el kell fogadnunk. Jobban van már, és szerintem hétfőn már újra a csapattal fog edzeni”.

Asensio
“Tudjuk, hogy milyen játékos ő, és hogy milyen tehetséges. Fiatal srác. Kemény szezon volt ez mindenki számára, nem csak neki. Nekem úgy tűnik, hogy jó formában van, szeretne fejlődni és arra törekszünk mindannyian, hogy ebben segítsük őt”.

Vallejo
“Megérdemli a játékperceket, csak úgy, mint a többiek a keretben, és kap is majd lehetőséget. Minőségi játékos, és csak egyetlen dolog okozott problémát mióta itt van, az pedig a sérülések. Érdekes játékos, és a tőle telhető legjobbat nyújtja”.

Teljes menetrend