2019-04-21 20:14 d.gergo realmadrid.comas.com
Benzema: “Remek második félidőt játszott a csapat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Az Athletic Bilbao elleni győzelem után a remek mérkőzést maga mögött tudó Jesús Vallejo, valamint a mesterhármast szerző Karim Benzema is nyilatkozott.

Jesús Vallejo

A félidőben jó döntéseket hozott Zidane
“Az edző döntései kulcsfontosságúak voltak a félidőben, kért tőlünk két-három változtatást. Jobban irányítottuk utána a meccset, és elégedettnek kell lennünk, mert a második játékrészben intenzívebben játszottunk, és ez az eredményjelzőn is megmutatkozott”.

A csapat jól ismerte a Bilbao játékát, és jól is kezelte le
“Nagyon jól követtük le az Athletic játékát. Tudtuk, hogy jó labdákat játszanak be a tizenhatoson belülre, és kihasználják a második hullámokat is a támadásoknál, de jól lekezeltük ezeket”.

Az első gólban játszott szerepéről
“Inigo Cordoba adta be a labdát, az én célom pedig az volt, hogy megelőzzem Inaki Williams-et, és aztán a csapattársak gólt tudtak lőni az így induló támadásunkból. Örülök neki, hogy segíthettem a társaimat. Az edzések jól mentek nekem, és erőnlétileg rendben vagyok. Nagyon örülök a csapat győzelmének. Szeretném megköszönni a társaimnak, akik segítséget nyújtottak nekem ennyi kihagyás után”.

Bale
“Bale nagyon erős, és igazi profi. Példaértékű munkát végez, mindig nagyon jól dolgozik az edzéseken”.

Karim Benzema

A meccsről
“Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra, egy nagyon erős ellenféllel szemben – ez az első félidőben is látszódott, amikor kicsit nehezebb dolgunk volt. Remek második félidőt játszott a csapat, gólokat lőttünk és egyet sem kaptunk, ami nagyon fontos nekünk”.

Saját munkájának értékelése
Azért vagyok itt, hogy mindig segítsek a csapatnak. Nem volt jó szezonunk, mert egyetlen trófeánk sem lesz, és a Real Madridnál mindig a győzelem az elvárás. Megtörtént ami megtörtént, nekünk pedig folytatnunk kell a munkát a hátralévő meccseken is”.

Zidane visszatérése
“Zidane visszatérése sokat jelent nekünk játékosoknak, és a szurkolóknak is, mindenki örül neki. Zidane egy nagyszerű szakember”.

Búcsú Agustín Herrerín-től
“Nagyon jó ember volt, sok közös emlékem van vele”.

A trófeákról
“Ahogyan mindenki, úgy mi is trófeákat akarunk nyerni, és ez évről évre nehezebb feladat. A legfontosabb dolog az, hogy a végsőkig harcoljunk, és remélhetőleg jövőre sikerül nyernünk valamit. Nehéz szezon volt az idei, mindig trófeákat akarunk nyerni, a Real Madridban játszunk, ahol mindig kötelességünk nyerni. Néha a dolgok változnak, nehéz időszakunk volt, de hátravan idén még öt mérkőzésünk, és mindet meg kell nyernünk”.

Varane lehetséges távozása, egy új csatár érkezése
“Varane soha nem mondta, hogy el akarna menni innen. Boldog Madridban, és szeretne ennél a csapatnál maradni”.

Saját jövőjéről
“Hogy jön-e új csatár? Nem érdekel, én csak arra összpontosítok, hogy segítsem a csapatot. Egy csatárnak sok más dolga is van, nem csak a gólszerzés a feladata. Ha jön valaki más a csapathoz, akkor is megteszek minden tőlem telhetőt, hogy a csapatnak segítsek. Szeretnék itt maradni, a világ legjobb csapatának vagyok most a játékosa”

Bale kifütyülése
“Ez mindenkivel megtörténhet. Én kiállok mellette, mindig segíteni szeretnék neki, nagyszerű játékos”.

Egyéni rekordjáról
“Nem tudom, hogyan alakul majd, de nagyon boldog vagyok, a legfontosabb dolog számomra mindig az, hogy a csapat pontokat szerezzen, és jó focit játsszon. Tetszenek az idei számaim, de amikor pályán vagyok, akkor a gólszerzésen kívül az is ott van a fejemben, hogy hogyan tudom a társakat segíteni”.

Teljes menetrend