2019-04-21 20:28 d.gergo realmadrid.com
Modric: 300 mérkőzés a Real Madrid színeiben Érdekességek, statisztikákNyilatkozatok

Luka Modric jubilált az Athletic Bilbao elleni találkozón, ez volt ugyanis a horvát Aranylabdás 300. tétmérkőzése a Real Madrid szerelésében.

Erre a mérföldkőre is reflektált a középpályás a Bilbao elleni győztes mérkőzés lefújása után: “Sok idő eltelt az érkezésem óta, nehéz megmondani, hogy mi változott azóta. De minden tekintetben fejlődtem, emberként és labdarúgóként egyaránt. Amit a Real Madrid nyújt a játékosainak, azt egyetlen másik klubtól sem kapja meg az ember, és ez a csapat segít neked fejlődni és jobb emberré válni. Ugyanolyan boldog és büszke vagyok, mint az első napomon”.

Kedvenc mérkőzése, kedvenc pillanatai
“Nehéz egyetlen mérkőzést kiemelni az eddigiek közül, nagyon sok szép dolog történt velem, mióta csatlakoztam ehhez a csapathoz. Ott volt a debütálásom, a klub tizedik Bajnokok Ligája győzelmét érő győztes döntő, és a többi trófea megnyerése is… Remélem, hogy még sok boldog pillanatot megélhetek itt, és trófeákat nyerhetek a csapattal. Mindent bele akarok adni ezért a címerért”.

Aranylabda
“Voltak álmaim korábban, és voltak céljaim, hogy mit szeretnék elérni a Real Madridban, de az itt megszerzett egyéni és kollektív elismerések túlszárnyalták ezeket az álmokat. Nagyon boldog vagyok mindazért, ami itt történt velem az érkezésem óta”.

A 300 meccs

Luka Modric háromszáz tétmérkőzése a különböző tornák között az alábbiak szerint oszlott meg az eddigi nem egész hét szezon alatt:

  • Spanyol bajnokság (197 mérkőzés)
  • Bajnokok Ligája (68)
  • Copa del Rey (21)
  • Klubvilágbajnokság (6)
  • Európai Szuperkupa (4)
  • Spanyol Szuperkupa (4)

Legtöbb szereplését a 2012/2013-as szezonban tudhatta maga mögött, akkor 53 alkalommal húzhatta magára a Real Madrid mezét. Az idei kiírásban eddig 43 mérkőzésen lépett pályára, ebből 26 győzelmet szerzett a csapat, Modric pedig négy gólt szerzett. Trófeagyűjteményében ott van többek közt négy Bajnokok Ligája serleg, egy bajnoki cím, egy Copa del Rey trófea és két Spanyol Szuperkupa győzelem.

Teljes menetrend