Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-04-21 19:36 e.gergo as.com
Zidane: „Nagyon jó meccsünk volt, megérdemeltük a győzelmet” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Az Athletic Bilbao elleni győzelem után Zinedine Zidane beszélt Benzema teljesítményéről, értékelte Brahim játékát és a csapat produkcióját is, és szóba került Bale kifütyülése is.

Benzemáról
„Mindenki tudja, hogy milyen játékos Karim, elismerésre méltó, amit a gólok tekintetében csinál, örülök neki. Magabiztosan játszik, és tudja, hogy mindig képes többre és jobbra. Ezt ma is megmutatta, engem nem lep meg a teljesítménye. A csapattársai is segítettek neki, ott volt Vallejo labdaszerzése és Asensio beadása… Két gólra van a legjobb madridi évétől, nem tudom hogy ő lenne-e a legjobb 9-es, mindenkinek más az ízlése, de számomra ő a legjobb”.

A meccs értékelése
„Minden mérkőzés ugyanolyan fontos. Örülhetünk a mai meccsnek és a pályán mutatott teljesítményünknek. Tudtuk, hogy mire képes az ellenfelünk akár két-három támadásból is, és le is tudtuk ezeket kezelni. Az egész meccsel elégedettek lehetünk ma. Csak a második félidőről beszélnek az emberek, de az elsőben is mi voltunk a jobb csapat, csak a gól hiányzott de jó ritmusban játszottunk és jó volt a hozzáállásunk. Amint megszereztük a gólt, jobbak lettünk a második félidőben. Az első gól után minden megváltozik a fociban”.

A védelemről
„Megállították az ellenfél támadásait és a második hullámokat, nem adtak esélyt nekik. Csak egy helyzetet engedtünk a Bilbaónak a meccs végén, és sikerült kapott gól nélkül befejezni a mérkőzést. Nem hagytunk lehetőséget az ellenfelünknek. Ma nagyon jól játszottunk, jól irányítottuk a labdát, és mindig nagyon fontos, hogy kapott gól nélkül zárjuk a meccseket és gólokat lőjünk. Összpontosított a csapat hátul”.

A legjobb meccs a visszatérése óta?
„Azt nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccsünk a visszatérésem óta, de az a fontos, hogy megszereztük a győzelmet. Megérdemelt győzelem volt, és boldogok vagyunk, mert jó irányba változik a csapat. Csütörtökön nehéz meccs vár ránk egy olyan csapat ellen, akik jövőre ott akarnak lenni az európai porondon, de a mai jó dolgokat visszük tovább magunkkal arra a meccsre”.

Bale kifütyülése
„Sajnálom, hogy a helyzete nem ment végül be, örültem volna neki, ha gólt lő ma. Nem értem, hogy miért fütyülte ki őt a közönség, de nem is akarok belemenni”.

Brahim értékelése
„Ismertem már őt korábbról, és tetszik a játékában, hogy mindig megy előre amikor nála van a labda, és használja mindkét lábát. Szeret összejátszani a társakkal, ugyanúgy mint Bale. Volt egy helyzete is, sajnos nem ment be a labda. Kevés időt töltött a pályán, de örültem volna neki, ha gólt tudott volna szerezni”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend