2019-04-22 11:02 d.gergo realmadrid.com
Benzema megdöntötte Puskás rekordját Érdekességek, statisztikák

Karim Benzema tovább folytatja remek gólszerzési szériáját, már a legutóbbi öt bajnoki meccsen betalált a Real Madridban, és ő felelt a csapat legutóbbi nyolc góljáért.

Senki nem lőtt még zsinórban ennyi gólt a Real Madridban a bajnokság történelme során (természetesen anélkül, hogy más társa közben gólt lőtt volna bármelyik meccsen), a korábbi rekordot nem más tartotta, mint a magyar legenda, Puskák Ferenc, aki hét gólig jutott az 1961/1962-es szezonban. Benzema remek sorozata a Huesca ellen kezdődött, amikor a mérkőzés legutolsó gólját lőtte, ezután a Valencia, az Eibar és a Leganés elleni mérkőzéseken is csak ő tudott eredményes lenni a csapatból, az Eibar elleni meccsen ráadásul duplázott, a Bilbao ellen pedig most triplázott a csatár.

Benzema már csak két gólra van attól, hogy beállítsa pályafutásának egyéni rekordját, a 2011/2012-es szezonban 52 lejátszott meccs alatt 32 gólig jutott a támadó a Real Madrid színeiben, idén eddig ötven mérkőzés van a háta mögött, ezalatt 30 gólnál jár. Öt meccsel a vége előtt tehát csupán három gólra van egyéni rekordjának megdöntésétől, ráadásul a legutóbbi kilenc meccsen tizenegy gólt szerzett, így remek formában várja a szezon utolsó nagy hajráját.

A lefújás után természetesen őt is megszólaltatták a sajtó munkatársai, a francia csatár alázatosan nyilatkozott, és elmondta, az a dolga, hogy segítse a csapatot, és mindig az a legfontosabb számára, hogy a Real Madrid pontokkal gazdagodjon a meccsek után. Karim Benzema mérkőzés utáni nyilatkozatát ide kattintva tudjátok elolvasni, a Bilbao elleni mérkőzés jegyzőkönyvét pedig itt találjátok.

Teljes menetrend