2019-04-22 12:39 d.gergo as.com
Valdano: “Bale kevesebbet adott a csapatnak, mint amit elvártak tőle” Nyilatkozatok

Jorge Valdano az Onda Cero “El Transistor” nevű rádiós műsorában nyilatkozott többek közt a walesi támadó helyzetéről Madridban.

Bale madridi teljesítményének értékelése
“Érdekes dolog történt vasárnap, az első labdaérintésénél kifütyülte őt a közönség, e aztán mikor egy-az-egy ellen vitte a kapussal szemben, és csak picit ment fölé az emelése, megtapsolták érte. Az emberek úgy érzik, hogy Bale egy be nem teljesített ígéret, de mentségére szóljon, hogy amit mindig várnak tőle, azt hozta a kritikus pillanatokban, amikor trófeák megszerzése volt a tét. De ami a teljes képet illeti, kevesebbet tett le az asztalra, mint amit elvárnának tőle. Ha a Madrid el akarná őt adni, akkor biztosan a kezdőcsapatban lenne. Zidane számára nem ez a fő szempont a kezdőcsapat összeállításakor, inkább próbálgatja a játékosokat, hogy kit szeretne a csapatban látni jövőre is”.

Benzema és egy újabb csatár lehetséges érkezése
“Olyan területeken vette át a főszerepet, amiken nem is számítottunk rá. Nagyjából egy évvel ezelőtt nem gondoltunk volna ilyesmire, amikor inkább 10-esként játszott, mint 9-esként. Most mindkét szerepet betölti a pályán, és magabiztosan játszik. Jelenleg nincsen nagyobb játékos nála a klubban, és ezt mindenki elismeri. A Real Madrid hibát követne el, ha nem igazolna le még egy csatárt. De más adottságokkal rendelkező játékost kell igazolniuk, ami nem könnyű. Nem igazolhatnak úgy, hogy Benzemával aztán nem számolnak, nem ér meg az a poszt 200 millió eurót, más posztokra kell költeni inkább, például olyan középpályásokra, akik gólt tudnak lőni. Jelenleg a kezdő csatár poszt le van fedve a Real Madridnál”.

Teljes menetrend