2019-04-24 15:32 Tromposch Ádám realmadrid.com
Zidane: “Már 33-szor megnyertük a bajnokságot, a Barcelona hányszor? NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A hétközi bajnoki fordulóban a Real Madrid a Getafe otthonába látogat csütörtök este (21:30), az aktuális találkozó előtt pedig Zidane válaszolt a megjelent újságírók kérdéseire a sajtótájékoztatón.

Zidane:

“Nehéz meccs vár ránk a Getafe ellen, muszáj nagy intenzitással játszanunk. Azt akarom, hogy a megfelelő intenzitással lépjenek pályára a játékosaim egy olyan csapat ellen, amelyik tényleg jól teljesít a szezonban. Erősen fejeztük be az Athletic elleni meccset, jobbak vagyunk fizikálisa, és szeretnénk újra jól teljesíteni.”

“A Getafe nagyon jól teszi a dolgát, ez a történelmük legjobb szezonja, ezt pedig csak a kemény munkának köszönhetik. Mindennek tudatában még jobbak akarunk lenni, mint az előző meccsünkön. Mindig a győzelemért lépünk pályára, és ez holnap sem lesz másként.”

A saját szerepéről:

“A játékosok tudják, hogy ennél a klubnál minden edzés számít, hiszen ennek alapján kerülhetnek a csapatba. Az én szerepem nem sokat változott. Egy edző mindig elmondhatja az elképzeléseit arról, hogy milyen típusú játékosok tennének jót a csapatnak, vagy éppen kinek kellene távoznia. Az első éveimben nem sok változás volt, most nyáron viszont lesz.”

Vinicius Jr.:

“Holnap nem fog játszani. Még többet kell dolgoznia. Két hónapig sérült volt, ezért türelmesnek kell lennünk vele.”

Benzema:

“Benzema remekül dolgozik, élete egyik legjobb szezonját futja. Egyáltalán nem aggódik azon, hogy egyedüliként van elől, vagy van segítsége a csatársorban.”

A liga:

“A következő szezonban sokkal erősebben kell kezdenünk a ligát, hiszen ebben a sorozatban napról napra bizonyítani kell, nagyon fontos kiírás, és szinte már a felkészülési időszakban elkezdődik. Jól kell majd kezdenünk, mert ha nem így lesz, akkor megint nagyon nehézzé válhat számunkra. A ligának kell lennie az elsőszámú célnak. Mindig is a bajnoki cím járt a fejünkben, de volt egy csapat, amely jobban teljesített nálunk. Ez lesz a következő szezon fő célja, hiszen ez a legnehezebb.”

Célok:

“Már 33-szor megnyertük a bajnokságot, a Barcelona hányszor? Mostanában remekül csinálják a dolgaikat, ezt pedig el kell ismerni, és gratulálni kell nekik a teljesítményükért. Azonban a történelem során nekünk több bajnoki címünk van. Ezt nem azért mondom, hogy védjem magunkat, de muszáj kontextusba helyezni ezeket a dolgokat. A következő szezonban szeretnénk változtatni. Mindig is mondtam, hogy számomra a legfontosabb a bajnokság, hiszen ez minden nap ugyanazt a teljesítményt követeli meg tőled, ezért nagyon nehéz. A Bajnokok Ligájában kevesebb meccsen kell bizonyítanod, míg a ligában 38-szor. Nem szabad elhasalnunk ebben a kiírásban, mindent meg akarunk nyerni.”

Kapusok:

“Courtois készen áll, már velünk edzett, így pedig elérhető a csapat és az edző számára. Nem most kell erről a kérdésről beszélni. Courtois és Keylor elérhető, Luca nem. Szeretem az egyenes és határozott dolgokat. A kapusoknak szerződésük van a klubbal, de amit majd meg kell tennem, azt meg fogom tenni. Ez az én felelősségem. Azonban most még nincs itt az ideje ennek. A következő szezonban minden tiszta lesz, mindenki számára. Bármi megtörténhet. Nálam van a két legjobb kapus, és egy feltörekvő fiatal. A legnehezebb dolog az, amikor valakit ki kell hagynod a csapatból, hiszen mindenki keményen készül minden előttünk álló megmérettetésre. A játékosok azért vannak itt, hogy dolgozzanak, és készen állnak a játékra.”

Érkezők és távozók:

“Ha játékosokat veszel, akkor valakinek mennie is kell. Most 25 játékos van a keretbe, ha pedig valaki érkezik, akkor valakinek mennie kell. Azonban ez így normális egy csapaton belül. Minden csapatnál erről szól a szezon végét követő időszak. Változtatni fogunk, de minden csapatnál ez fog történni.”

Teljes menetrend