2019-04-27 14:40 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Az a célunk, hogy jövőre nagyobb erő legyen a támadósorunkban” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A spanyol bajnokság 35. fordulójában a Real Madrid a Rayo Vallecano csapatának otthonába látogat, a mérkőzés előtt Zinedine Zidane beszélt a csapat formájáról, Viniciusról és a következő szezonról is.

Karim nem lesz, de erős csapatot rak majd össze Zidane
“Intenzív teljesítményt kell nyújtanunk, hogy megszerezzük a három pontot. Minden játékos készen áll a meccsre, Karim nem lesz ott, de olyan csapatot állítunk majd ki, akik gondot tudnak okozni a Rayónak és megpróbáljuk megnyerni majd a meccset. Nem fogom elmondani, hogy kik fognak holnap játszani, és milyen felállásban. Ha nem adunk bele mindent, akkor nehéz dolgunk lesz, a Rayo soha nem adja fel. Tudjuk, hogy mi forog kockán nekik, szeretnék elkerülni a kiesést, és ezért a tőlük telhető legjobbat fogják nyújtani”.

Vinicius visszatérése
“Vinicius még nem tér vissza, edzenie kell még ennyi kihagyás után. Két hónapja nem játszott, ez pedig hosszú idő. Szüksége van még egy hét munkára, holnap nem lesz a keretben. Nem akarjuk elsietni a visszatérését. Jobban van, de hiányzik még a ritmus neki. Meglátjuk, talán a Villarreal ellen már játszhat majd”.

A jövőről
“Megértem, hogy mindenki játszani akar. Ha valakinek szerződése van a csapattal, akkor maradhat, mi nem mondhatjuk senkinek, hogy menjen el, ha nem akar elmenni. A saját döntése mindenkinek, ha maradni akar akkor is, ha tudja, hogy nem fog játszani. Egy játékosnak viszont az a legjobb döntés, ha elmegy, ha úgy látja, hogy nincsen helye a csapatban. Egy 22-23 fős keretben az a realitás, hogy lesznek játékosok, akik kevesebb lehetőséget kapnak. Llorente és Ceballos holnap ott lesznek a csapattal. Bale boldog, kapott perceket és itt lesz velünk a szezon végéig. Jelenleg a Real Madrid keretének tagja, és kapni fog lehetőséget a pályán”.

“Nagyon jól tudom, hogy mit akarok csinálni a nyáron, és hogy milyen típusú játékosokat szeretnék a keretben. Jól körvonalazódott, hogy mit akarok elérni jövőre, de idén még van négy meccsünk, utána dolgozunk majd a következő szezonon. Az a célunk, hogy jövőre nagyobb erő legyen a támadó szekciónkban”.

“Nincsen semmi hatalmam a csapatban, a fontos az, hogy mindent együtt csináljunk. Ez egy intézmény, van egy elnökünk, vannak fontos emberek, és ott vagyok én is, mint az edző. Együtt csinálunk mindent, és azt szeretném, ha ez jövőre is így lenne”.

Neymar és Hazard
“A Real Madridban valóra válik a játékosok álma. Nagyon sokan akarnak egy napon ehhez a csapathoz tartozni, ez normális. Meglátjuk, mit hoz a jövő”.

Raúl De Tomás
“Nem tudom, hogy itt lesz-e jövőre, ezt a klubok egymást között lerendezik, nem én döntök erről, mert ez egy megállapodás a Real és a Rayo között, amit tiszteletben kell tartani. Megvan benne a tehetség, lehet csak arra volt szüksége, hogy játéklehetőséget kapjon a spanyol bajnokságban. Nagyon jól teszi a dolgát, aminek örülök, mert jól kijöttünk, mikor a Castillában együtt dolgoztunk. Jól játszik össze a társaival, és tudja, hogyan kell focizni”.

Az idegenbeli meccsekről
“Korábban fordítva voltak a dolgok, idegenben győzelmeket szereztünk, hazai pályán pedig nehéz volt. Úgy fest, hogy ez most fordítva van, de holnap lehetőségünk lesz rá, hogy ezen változtassunk, erre is fogunk törekedni. Szeretnénk nyerni idegenben”.

A Rayo Vallecano elleni mérkőzést a Spíler 2 televíziós csatorna fogja élőben közvetíteni holnap (vasárnap) 20:45-ös kezdéssel. A Rayo a tabella 20. helyéről várja az összecsapást, hét pont távolságra attól, hogy jövőre is az első osztályban folytathassák.

Teljes menetrend