2019-04-29 08:16 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Én vagyok a felelős ezért a gyenge teljesítményért” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Rayo Vallecano fontos győzelmet aratott a Real Madrid ellen, a blancóktól elcsent három pont hatalmas lépés lehet nekik a spanyol élvonalban maradás szempontjából, három fordulóval a szezon vége előtt. A lefújást követően Zidane így értékelte a mérkőzést:

A helyzetek sem jöttek össze
“Nem sikerült gólt lőnünk, de nem ez volt az egyetlen baj. Egyetlen szempontból sem tudtunk jól teljesíteni ma, kezdve a meccs elejétől, egészen a végéig. Néha lehetetlen gólt lőnöd., de helyzeteid attól még vannak. De ma nem sikerült ez sem. Mérgesek vagyunk. Gyenge produkció volt ez tőlünk, és én vagyok ezért a felelős, nem csak a játékosok tehetnek mindenről. Bocsánatot kell kérnünk ezért a meccsért”.

Mindig kiáll a játékosokért, de a mai teljesítmény kritikán aluli volt Zidane szerint
“Minden hiányzott ma, a jó hozzáállás és minden más… Semmiféle elkötelezettséget nem mutattunk a pályán, sem a labdákért folytatott harcokban, sem pedig akkor, amikor futni kellett volna… Az ellenfelünk több területet fedett le, mint mi, és nem tettünk meg semmit azokból a dolgokból, amiket tennünk kellett volna. Mindig kiállok a játékosaimért, de a mai meccsen ez volt az igazság, és egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy így teljesítsünk. Én vagyok a felelős, mert az én feladatom a csapat összeállítása és felkészítése. Ma a szöges ellentétét csináltunk annak, amit kellett volna, és ebből én is kivettem a részemet”.

Zidane egyetlen pozitívumot sem tudott levonni a Rayo elleni mérkőzésből
“Semmi pozitívum nem volt ebben a meccsben. Három mérkőzésünk van még hátra, aztán vége a szezonnak és ennyi. A Getafe elleni meccsen volt legalább valami, próbáltunk játszani és néhány helyzetet kialakítani. A Bilbao ellen is csináltunk pár jó dolgoz, de ma semmi jó dolog nem volt a meccsben, nulla”.

A klub iránti tiszteletből erősen kell befejezni a szezont
“Három mérkőzés vár még ránk, és többet kell nyújtanunk, nem teljesíthetünk így, kezdve a saját teljesítményemmel. Szerintem ma nem azt tettük csapatként, amit kellett volna. Erősebben kell befejeznünk a maradék meccseinket, a klub és a játék iránti tiszteletből. Jobban kell játszanunk, mint ma”.

Bánod a visszatérést?
“Nem, egyáltalán nem, sőt, éppen ellenkezőleg. Itt vagyok, és ezt nekem is tapasztalnom kellett, kritikus és nehéz időszakban vagyunk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy így játsszunk”.

Beszélgetés a játékosokkal az öltözőben
“Amit a játékosoknak mondtam az öltözőben, az az öltözőben is marad”.

Teljes menetrend