2019-05-02 12:10 ___Samy___ marca.com
Zidane szeretné megszerezni Ferland Mendyt Átigazolási hírek

Zinedine Zidane közölte a Real Madrid vezetőségével, hogy idén nyáron szeretné, ha honfitársa, Ferland Mendy áttenné székhelyét Lyonból Madridba.

Az elmúlt időszakban, többek között Marcelo gyenge formája miatt, számos nevet bedobott a sajtó, mint érkező a Real Madrid védelmének bal oldalára, de Mendy olyan játékos, aki kifejezetten Zidane kérésére érkezne. A balbekk jelenlegi szerződése 2023-ig szól a Lyonnál, így tehát a spanyol csapatnak ki kell nyitnia a pénztárcát, ha tényleg meg akarják szerezni.

Idén 39 mérkőzésen lépett pályára, melyeken összesen 3 gólt lőtt, és ugyanennyi gólpasszt osztott ki. Egyébként ez a második éve a Lyonnal.

Mendy kvalitása és játékstílusa nagyon hasonlít Marcelóéhoz. 178 centi magas, bal lábas játékos, aki kreatív, és szeret feljebb lépni a támadásokkal.

Korábban a Barcelona vezetőségénél is szóba került a balbekk, akit Digne megüresedett helyére szántak, de aztán mégis elvetették az érkezését.

Azonban nem csak a Real Madrid az egyetlen csapat, amelyik meg szeretné szerezni Mendyt. Ott van a kérők között a Sevilla és a Napoli is, de Ancelotti is tudja, hogy nehéz felvenni a versenyt korábbi csapatával. A Lyon 35-40 millió eurót szeretne kapni a francia bekkért.

Ezek után pedig joggal adódik a kérdés, hogy mi lesz így Sergio Reguilón sorsa? Nos, Zidane ezt egy kölcsönszerződéssel oldaná meg. Mindezt azzal magyarázva, hogy több tapasztalatot szerezzen a saját nevelésű játékos.

Reguilón ebben az idényben 22 mérkőzésen kapott lehetőséget, ebből 21-szer volt kezdő. Talán nem túlzás azt állítani, hogy meggyőző teljesítményt mutatott a védelem bal oldalán a felnőtt csapatban, bár Zidane érkezése után erősen lecsökkentek a játékpercei.

Marcelónak pedig nem kell aggódnia, a gyenge szezonja ellenére sem, hiszen Zidane továbbra is bízik benne. Hiába az érkezők, jövőre is ő lesz az első számú balhátvéd.

Teljes menetrend