2019-05-06 08:33 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Örülök Mariano teljesítményének” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Villarreal elleni győzelem után természetesen Zinedine Zidane is a sajtó munkatársainak rendelkezésére állt.

“Sokkal jobban játszottunk, mint legutóbb, és sokkal boldogabb is vagyok most, ahogyan a játékosok is. Megnyertük a meccset hazai pályán, és elégedett vagyok. Mindkét csapat támadott, és ha vezetsz 3-1-re, nem szabad engedned az ellenfélnek, hogy gólt lőjenek, de mi mégis megtettük. Sok tényező játszott közre ebben, a fáradtság, a meleg… De nem tudtuk jól befejezni a meccset”.

Brahim teljesítménye
“Nem fogok a következő szezonról beszélni. Brahim teljesítményével elégedett vagyok, mert megszerzi a labdát, és egyből indul az ellenfél kapuja felé. Tud jobban játszani, de mindig keresi a területeket. Az első gólnál például remek munkát végzett, nyomást gyakorolt a védőkre, mikor nem volt nálunk a labda, és ebből szereztük a gólt. Nagyon örülök a teljesítményének, és annak, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet, mert a játékosoknak is szüksége volt erre”.

Vinicius visszatérése és esetleges játéka a Copa America-n
“Húsz percet töltött a pályán, és három hónap kihagyás után még sokat kell dolgoznia. Két meccsünk van még hátra idén, aztán vége a szezonnak, és a gondolataink a következő idény felé terelődnek. Ami a Copa America-t illeti, Tite-n múlik, hogy kiket hív be a brazil válogatottba. Meglátjuk, mi fog történni”.

Mariano értékelése
“Természetesen nem volt sok játéklehetősége eddig, mert sérült volt, és sokat hagyott ki emiatt. Ma lehetőséget kapott a játékra, és két gólt is szerzett. Örülök a teljesítményének”.

Miért Courtois védett ma?
“Mert választanom kellett egy kapust az elérhető három közül. Szóval ma Courtois-t választottam”.

Bale kihagyása a keretből
“Én vagyok az edző, nekem kell összeállítanom a csapatot, ennyi az egész. Értelmezhetitek ezt ahogyan csak akarjátok. Ki kell jelölnöm a keretet a meccsekre, és néhányan ilyenkor kimaradnak”.

Teljes menetrend