2019-05-11 16:03 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “A Barcelona kiesése nem szépíti meg a szezonunkat” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját. A francia mester meccs előtti nyilatkozata:

“Jó szellemben megy a munka az edzéseken. Holnap egy olyan csapat ellen lépünk majd pályára, akik szeretnek jó focit játszani. Remek összecsapás lesz két jó csapat között, és reméljük, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd. Mindig olyan csapatok ellen játszunk, akik harcolnak valamiért. A Real Sociedad nagyon felkészült lesz, és ezzel tisztában vagyunk. A héten azon dolgoztunk az edzéseken, hogy jól játsszunk majd a hétvégén”.

A Bajnokok Ligája
“Minden versenysorozat fontos. Természetesen a Bajnokok Ligáját nagyon nehéz megnyerni, és amit mi tettünk ott, az elképesztő. Négyszer nyertük meg öt éven belül, és ez lenyűgöző, különleges és erős teljesítmény. A spanyol bajnokság a mi kenyerünk, mert az itteni meccsek miatt tud egy csapat ilyen jól teljesíteni a Bajnokok Ligájában, a Copa del Rey-ben és minden egyéb tornán, amiben részt vesz. A spanyol bajnokság felkészít minden versenysorozatra”.

“Senki nem veheti el tőlünk azt, amit az elmúlt években tettünk ebben a sorozatban. A Bajnokok Ligája, ahogyan minden évben, úgy idén is nagyon kemény. Ebben a sorozatban bármi megtörténhet. Nagyon megszenvedtünk mindig a győzelemért, és ezért értékeljük olyan nagyra a legutóbbi négy serleget, amit ezen a tornán szereztünk”.

A Barcelona kiesése jobb fénybe helyezi a Madrid szezonját?
“Nem, egyáltalán nem. Mindannyian tisztában vagytok vele, hogy milyen szezonunk volt, és ezt semmi nem változtatja meg”.

Üzenet a szurkolóknak
“Mindig azon dolgozunk, hogy jó munkát végezzünk, és folyamatosan fejlődjünk. Mindannyian ismeritek ennek a klubnak a történelmét, nagyon sok mindent nyertünk, és a csapat történelemkönyve folyamatosan gazdagodik. Edzőként szeretném azt sugározni a szurkolóink felé, hogy a következő szezonban ismét nagy reményekkel vágunk neki annak, hogy sok trófeát nyerjünk. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, mert a győzelem a kemény munka gyümölcse. Mindent beleadunk majd azért, hogy a szurkolóinkat büszkévé tegyük”.

Beszélgetés a játékosokkal
“Nem fogok erről semmit mondani nektek. Az ilyen beszélgetések magánjellegűek. Minden játékossal beszélnem kell, azokkal is akik maradnak, és azokkal is, akiknek mennie kell a nyáron. Lehet, hogy beszéltem bale-el, de lehet, hogy nem. Huszonöt játékos van a keretben, és más dolgokkal kapcsolatban is beszélek velük. Megbeszéljük, hogy mit várok el tőlük, hogy hogyan fogunk játszani… Beszélünk egymással”.

Benzema visszatérése
“Benzema ott lesz velünk holnap. Egész héten a csapattal edzett, és ez azt jelenti, hogy készen áll. Teljesen normális, ha az egyéni rekord jár a fejében, és a csapatot is gólokkal akarja segíteni. Meglátjuk majd, mit hoz a holnapi meccs”.

Bale ügynökének nyilatkozata
“Ezzel kapcsolatban nem akarok nyilatkozni, mert a Real Madrid edzője vagyok, az ügynök pedig csak végzi a munkáját. A holnapi meccsre kell gondolnom, és arra, hogy jól teljesítsünk a pályán. Jó hét volt ez a felkészülés tekintetében, és engem csak ez az összecsapás izgat most”.

Marcos Llorente helyzete
“Egy hónappal ezelőtt azt mondtam, hogy mindig szerettem a játékát. Játéklehetőségre van szüksége, és ezt meg is érdemli. Mindenki tudja, milyen játékosok vannak a keretünkben, és őszintének kell lennünk velük. Emlékszem, hogy milyen jól játszott, mikor az Alavés-ben volt, és ez azért volt, mert rendszeresen pályára léphetett. Ezt itt nem kapta meg, mert nagyon sok fontos játékosunk van. Azt nem mondhatjátok, hogy nem adtam neki esélyt. Kevesebbet játszott, mint mások, de ezen nem tudunk változtatni. A kereten belül mindig lesznek olyan játékosok, akik nem lesznek annyit pályán”.

Brahim
“Meglátjuk majd, hogy ki marad a csapatban. Brahim tizenkilenc éves, és arra van szüksége, hogy játszhasson. Fejezzük be előbb ezt a szezont, aztán meglátjuk, mi lesz”.

Pogba
“Minden edző és futballszerető szereti a jó játékosokat. Pogba a Manchester United játékosa, és nem fogok az átigazolásokról beszélni”.

Az idei kiváló Bajnokok Ligája szezon
“Nem tudom, hogy ez lenne-e minden idők legjobb Bajnokok Ligája szezonja, de volt pár igazán remek mérkőzés. Szurkolóként élveztem ezeket. Mindenki élvezi az ilyen meccseket, aki szereti a focit. Ez a legvarázslatosabb és leghihetetlenebb versenysorozat, amiben egy játékos valaha részt vehet”.

Valverde
“Elképesztő munkát végzett eddig. Nem vagyok olyan pozícióban, hogy elmondjam, szerintem jogosak-e az őt ért kritikák. Néha olvasok én is ezt-azt, de ezeket el kell fogadni… Ilyen az élet”.

A Real Sociedad elleni spanyol bajnoki mérkőzés holnap, vasárnap kora este 18:30-kor veszi kezdetét, egy időben az összes többi meccsel a 37. fordulóban.

Teljes menetrend