2019-05-18 17:23 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Az igazolásokról a klubbal közösen döntünk, de a kezdőcsapatot én állítom össze” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Betis elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzése előtt így nyilatkozott a francia mester:

“A holnapi meccs lesz a szezon utolsó mérkőzése, és az utolsó hetünk jól telt a felkészüléssel, és jó szellemben érkezünk az idény végéhez. Jó teljesítménnyel szeretnénk lezárni ezt az évet, egy győzelemmel a saját szurkolóink előtt. Kemény év volt ez, és szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy a következő szezonra összpontosítunk, és reményekkel teli érkezünk majd vissza, és keményen fogunk dolgozni azért, hogy a szurkolók büszkék legyenek a játékosainkra”.

“A Real Sociedad ellen gyengén játszottunk, bár nem végig az egész meccsen, mert az elején erősen kezdtünk. Holnap újabb meccs vár ránk, és lehetőségünk van rá, hogy jól fejezzük be az idényt, és hogy büszkévé tegyük a szurkolóinkat. Ez a klub nagyon sok trófeát nyer mindig, és nehéz, ha ez nem sikerül. Holnap jól kell játszanunk, és meg kell mutatnunk a Betis ellen, hogy mire vagyunk képesek. A Betis is jól akarja befejezni az idényt, annak ellenére, hogy nincsen tétje a meccsnek számukra”.

A következő szezonról
“Meg kell változtatnunk a rólunk kialakult képet, és erőfeszítéseket is fogunk tenni ennek érdekében. Nem mondom, hogy jövőre sok mindent fogunk nyerni, de egy remek szezonra készülünk. Az idei kemény volt, és a legjobb benne az, hogy mindjárt vége. Azonban holnap még lehetőségünk van jól játszani”.

Bale helyzete
“Ott lesz a keretben holnap, és csak ennyit tudok mondani. Azt majd meglátjátok, hogy milyen csapattal állunk ki. Nem tudom, hogy ez lesz-e Bale utolsó meccse. A szezon végéhez értünk, és lesznek változások a nyáron, de nem tudom, hogy Bale-nek ez lesz-e az utolsó meccse a csapatban”.

A kapusposztról
“A következő szezon elején el fogom mondani, hogy ki lesz az első számú kapus, és ki lesz a második számú. Ez az én döntésem. Szerintetek ki állítja össze csapatot? Én vagyok az edző, és természetesen mindig azt csinálom, amit akarok. Ha nem én hoznám a döntéseket, nem is lennék itt. Ami az igazolásokat illeti, vannak erre emberek a klubnál, és együtt dolgozunk velük ezen. De az edzői stábbal én hozom meg a döntéseket arról, hogy ki a kezdő, és ki a csere a meccseken”.

Navas búcsúja
“Nem így látom a dolgokat. Nem gondolok, és nem is akarok gondolni a következő szezonra. Sokat beszélnek arról, hogy mi fog majd történni, hogy kik maradnak és kik távoznak tőlünk, és hogy el is búcsúztam Keylortól, azt akarom, hogy elmenjen… Holnap meccsünk van, és annyit mondtam korábban, hogy jövőre világos lesz, hogy ki az első számú kapus. Ennyi az egész. Meglátjuk majd, hogy mi fog történni”.

“Írhattok amit, és ahogyan akartok, én nem hazudok. Ki tudja, hogy mit beszélgettem Keylorral? Senki. Csak ő és én. Az összes játékossal beszéltem, és mindig ugyanazt mondjuk: jól akarjuk befejezni a szezont, a következő idényt pedig majd meglátjuk. Keylornak szerződése van a csapattal, és meglátjuk majd, hogyan alakulnak a dolgok”.

Griezmann
“Nem erről kellene itt beszélnünk. Tőle kellene megkérdeznetek, hogy mit fog majd csinálni. Elbúcsúzott a klubjától, és őt kellene megkérdeznetek, hogy hova fog menni”.

Jovic
“Nem fogok mondani semmit. Azért vagytok itt, hogy kérdezzetek tőlem, de az eddigi kérdések közül egyik sem szólt a Betis elleni meccsről. Azért vagyunk itt, hogy a holnapi mérkőzésre gondoljunk, és csak arra. Engem csak az izgat most, hogy jól teljesítsünk holnap”.

Igazolások az Atlético és a Real között
“A fociban bármi megtörténhet, és a játékosok átmehetnek egyik csapatból a másikba. Viszont ebbe most nem fogok belemenni”.

Saját búcsúja játékosként
“Jó előre bejelentettem, hogy távozni fogok, más helyzet volt. Nem tudom, a többieknek mi jár a fejében. Mindenkinek van szerződése a csapattal, és más a helyzet most, mint az én távozásom esetén. Meglátjuk majd, hogy mit hoz a következő pár hónap. Nem lesz sok pihenésem a nyáron, mert fel kell készülnöm a következő szezonra”.

Mendy
“Minden játékos érdekel minket, aki kulcsszerepet játszik a csapatában. De nem fogok Mendyről vagy bárki másról beszélni, mert nem most van ennek itt az ideje. Sok idő lesz ezekről beszélni majd. Minden jó játékosnak van esélye csatlakozni a Real Madridhoz”.

Luca Zidane szerepe a következő szezonban
“El kell fogadnunk, hogy mit beszélnek az emberek. Nem sportszerű, amit róla beszélnek, mert nem azért van itt, mert a fiam, hanem azért, mert végigjárta az akadémia fokozatait, és bizonyította, hogy top kapus. A következő szezonban világos lesz majd a kapusok helyzete, és ez rá is vonatkozik. Nem kértem semmit a klubtól, nem kértem azt se, hogy ő legyen a második számú kapusa a csapatnak. Meghozzuk majd a döntést, ő a keret tagja, és teljesen mellékes ebben a tekintetben, hogy a fiam, de ez beindítja a pletykákat”.

A Real Madrid végül kikapott a Real Betis elleni mérkőzésen – Zinedine Zidane mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját utólag fordítottuk le nektek, hogy archívumunkban visszakereshető legyen a jövőben.

Teljes menetrend