2019-05-19 17:50 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Össze fogjuk szedni magunkat, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Real Betis elleni vereség után Zinedine Zidane értékelte a délutáni történéseket:

“Meg akartuk nyerni a meccset, de nem sikerült. Keményen dolgoztunk a héten, de a meccs nehéz volt mentálisan. A foci a motivációról szól, és a mai meccs nehéz volt. A mérkőzés előtt elmondtuk, hogy meg akarjuk nyerni, de nem sikerült. Most már vége van, a következő idényre kell összpontosítanunk. Változnunk kell. A rossz idők után jó dolgok jönnek. Ez a szezon nem változtat semmit azon, hogy mit értek el ezek a játékosok az elmúlt években. Nincsenek kifogások, a szurkolók sok bocsánatkérés után is kijöttek a stadionba, sokkal tartozunk nekik. Fárasztó szezon volt ez, az elejétől a végéig”.

Kemény szezon
“El kell fogadnunk azt, ami idén történt. Engem kell hibáztatni, volt tizenegy meccsünk együtt, és csak ötöt nyertünk meg. Szerintem nehéz úgy játszani, hogy semmiért nem tudsz harcolni, a szezon rosszul kezdődött, és nem voltunk versenyben trófeákért. A motiváció egy furcsa dolog. A hét közben az edzéseken mindig úgy tűnik, hogy jó meccsünk lesz, de végül nem sikerül sok körülmény miatt”.

A következő szezonról
“Most már a következő idényre kell összpontosítanunk, mert szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak, és azt már most elmondhatom nekik, hogy jól fel fogunk készülni az előszezon során. Sok időnk lesz a munkánkra, és hogy előkészítsünk egy nagyszerű szezont. Az első perctől kezdve harcolni fogunk jövőre”.

“Nem ez az első alkalom, hogy rossz szezonunk volt, de a rossz után mindig jó jön. Nem fogjuk elfelejteni ezt az idényt, ott lesz a fejünkben azért, hogy a következőre jól fel tudjunk készülni. A jövőbe kell tekintenünk, tudjuk hogy kemény év volt ez, de össze fogjuk szedni magunkat, és örömet fogunk okozni a szurkolóknak. A keretben is lesznek változások”.

Bale
“Nem tudom, mi fog történni. Más játékosokat játszattam mostanság. Én döntök arról, hogy ki játszik és ki ül a padon, de jövőre bármi megtörténhet. Ma nem játszott, mert mások kaptak lehetőséget. Sajnálom, hogy nem tudott pályára lépni, de jövőre ki tudja, mi lesz?! Nekem kell meghoznom a döntéseket a pálya szélén, és ha úgy látom, hogy nem jól mennek a dolgok, meg kell próbálnom változtatni a helyzeten. Senki nem tudja elvitatni azt, amit egy játékos egy csapatért tesz, de a mindennapi történések már csak ilyenek. A jelenben élünk, de persze nem felejtjük el a múltat”.

Navas
“Nem tudom, mi fog történni. Keylor jól játszott ma, és mindenki boldog volt miatta. Én így látom a helyzetet most, a következő szezont pedig majd meglátjuk”.

Inkább a szezon végén kellett volna visszatérni a csapathoz?
“Meg kellett ezt tapasztalnom. És bonyolultabb is lett volna a helyzet, ha a felkészülés megkezdésével meg kellett volna várnunk a júniust vagy júliust. Számomra csak az előttem álló projekt számít, változtatni fogunk a dolgokon, és keményen fogunk dolgozni. Nem fogunk mindent megváltoztatni, intelligens változtatásokat fogunk végezni. Most pihennünk kell, és aztán akarattal visszatérni a munkába”.

“Van egy hónapunk új energiákat találni, és aztán visszatérünk az előszezonra, ami fontos. Lesznek játékosok, akik nem tudnak majd rendesen pihenni a nyáron, de a lehető legjobb módon fogunk készülni az új szezonra, csak úgy, mint tettük azt két évvel ezelőtt is”.

Teljes menetrend