2019-05-24 18:22 Tromposch Ádám realmadrid.com
Sergio Ramos: “A Décima alkalmával szerzett gólom a legfontosabb a karrieremben” Nyilatkozatok

Öt év telt el a lisszaboni Bajnokok Ligája döntő óta, amelyen elképesztő végjáték után, a Real Madrid magasba emelhette 10. BEK/BL-trófeáját. Az egyenlítő gólt a 93. percben Sergio Ramos fejelte egy szögletet követően. Most a csapat kapitánya idézi fel ezen különleges este pillanatait.

“Öt év telt el, de olyan, mintha tegnap történt volna. A fociban minden nagyon gyorsan történik, de egyszerűen még mindig izgalomba jövök ettől a döntőtől. Megváltoztatta a klubunk történelmét, hiszen hosszú idő után nyertük meg újra ezt a trófeát. Ez volt az első európai kupám a csapatban, és minden akkor történt már, amikor az emberek azt hihették, hogy veszítettünk.”

A legfontosabb gól

“Ezután a pillanat után azt mondtam az anyukámnak, hogy most már békében halhatok meg. Ez a legjobb, a legfontosabb gólom, hiszen annyi mindent jelentett. Persze nem csak nekem, hanem a futballnak és a klubnak is.”

A szöglet előtti gondolatai

“Optimista vagyok, ezért akkor is azt gondoltam, hogy még meglehet. Arról álmodoztam, hogy kapok majd egy tökéletes labdát, amit jó el tudok találni, és végül ez is történt. A testvéremtől, Modricstól jött be a szöglet, pont odarakta, ahová kellett. Nem a fejemmel tettem be a labdát a kapuba, hanem a lelkemmel.”

A hosszabbítás előtti időszak

“Ezekben a pillanatokban főleg a főnök, az edző beszél, de szeretek én is mondani pár szót. Bármi történjék is ilyenkor, emelt fővel mehetünk haza, ha mindent beleadtunk.”

Kinek ajánlotta a gólt?

“Ezt a gólt a feleségemnek, Pilarnak ajánlottam, és a fiamnak, Sergiónak, aki szinte akkor született. Ott volt az egész családom a stadionban, csak ők nem, hiszen annyira közel volt a születés időpontja a meccséhez, hogy még nem utazhattak. Ez a gól a nagyszüleimé is, akiktől sokat tanultam, és nagyon felnézek rájuk. A nagyapám egyszer azt mondta nekem, hogy egyszer meg kell halnia, és igazán félt attól, hogy nem lát engem BL-t nyerni.”

Casillas szavai

“Azt mondta nekem: “testvérem, te vagy a főnök, imádlak!” Különleges kapcsolatom van Ikerrel, már hosszú évek óta. Nagyon jó barátok vagyunk.”

Az elnök szavai a döntő előtt

“Nagyon szép gesztus volt tőle, és tulajdonképpen kifejezte a bizalmát felém. Ettől aztán egy kicsit még fontosabbnak érzed magad, ez pedig a csapat önbizalmát és magabiztosságát is növelheti. Az összetartás mindig kifizetődik.”

Mennyit álmodoztál erről a pillanatról?

“Sosem mondtam le erről az álmomról, mindig azért dolgoztam, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Sosem vesztettem el a reményt. A döntőket nem lejátszani kell, hanem megnyerni. Szerencsések vagyunk, hogy sok döntőn pályára léphettünk már, és a legtöbbet meg is nyertük. A Cibelesen pedig annyi év után elképesztő érzés volt ünnepelni.”

Egy gól, ami a történelem része lesz

“Mindig lesz egy gól, ami történelmi. Ez a csapatmunkáról szól, és sok-sok áldozatról, így végül ilyen sikereket lehet elérni, így lesz meg a munka eredménye. Ezúttal rajtam volt a sor, hogy megszerezzem ezt a gólt, de a történelemkönyvekbe már a Real Madrid neve vésődik be, nem csak Sergio Ramos gólja miatt.”

Hivatalos közlemény: Lunin 2019.08.14. 07:38