2019-05-28 10:41 Tromposch Ádám managingmadrid.com
Florentino Pérez: “Ramost úgy szeretem, mintha a fiam lenne, lehetetlen, hogy Kínába igazoljon” (1. rész) Nyilatkozatok

Florentino Pérez a spanyol Onda Cera rádiónak nyilatkozott, a műsorban rengeteg témát érintettek a Real Madrid elnökével, ezt pedig több részletben osztjuk meg olvasóinkkal. Az első részben az aktuális Ramos-ügy és Cristiano Ronaldo távozása olvasható.

Cristiano Ronaldo

“Cristiano egy új kihívást keresett, és megragadta a Bajnokok Ligája döntőjét, hogy ezt közölje. Ő a legjobb játékos, akit valaha is leigazoltam. A klubnál töltött kilenc éve példaértékű, és sosem generált problémákat. Sosem volt gondom vele, a pénzzel kapcsolatban sem. A kapcsolatom mindig is erős volt vele. Amit a média állít az nem igaz. Sosem kérte arra a Real Madridot, hogy fizesse ki az adótartozását. Változást és jobb szerződést keresett, ezt pedig a Juventusnál találta meg. Végül mindenki jól járt. Ezeknek a nagyszerű játékosoknak néha változásra van szükségük. Ő ezt megtalálta, ugyanakkor egy új családra is lelt a Juventusnál, így tehát boldog. Ha pedig ő boldog, mi is azok vagyunk. Úgy éreztük, hogy Asensióval, Bale-lel és Viniciussal be tudjuk tömni a hátrahagyott űrt.

Hogy beszéltem-e vele a távozása óta? Voltak bizalmas beszélgetéseink, üzeneteink, és olyan jellegű dolgok, amiket nem osztunk meg a nyilvánossággal.

Nem gondolom, hogy a a Madrid problémáit ebben a szezonban az okozta volna, hogy nem találtunk megfelelő pótlást Cristiano helyére. Zidane távozott, mert fáradt volt. Ugyanez történt mindegyik játékossal, kivéve Benzemát.”

A Sergio Ramos-ügy

“Ramos szólt, hogy van egy ajánlata Kínából, azonban a csapat nem tud fizetni érte semmit, mert van ott egy szabály, vagy valami ilyesmi. Ennyi történt. Ramos nem járt a házamban, semmi ilyesmi nem történt. Az irodámba jött, ahol beszámolt nekem erről az ajánlatról. Elmondtam neki, hogy lehetetlen, hogy ingyen elengedjük a csapatkapitányunkat. Jó hangulatú volt a beszélgetésünk. A játékosok sokszor számolnak be nekem aktuális ajánlatokról, ez teljesen normális, a legtöbb esetben ezt csak elmondják, afféle információként, szerintem most is ez a helyzet.

Az ügynökök arra használják fel az újságírókat, hogy hazugságokat terjesszenek. A Real Madrid jelenlegi keretében ugyanis Ramosnak van a legjobb szerződése. Ramos keresi a legtöbbet! Előtte Cristiano volt a lista élén. A galaktikusok idején nagyjából mindenki ugyanannyit keresett, most azonban egy skálát követünk. Muszáj lennie egy egyensúlynak, és minden játékosnak elégedettnek kell lennie azzal, amennyit hazavisz. Aki a legtöbbet keresi, az kiérdemelte ezt. Ramos megérdemli, én pedig boldog vagyok, hogy ő a kapitányunk, kiváló játékos.

Nem kérte, hogy engedjük el, én pedig elmondtam neki, hogy nem mehet Kínába.

2000 óta itt vagyok, ismerem az újságírókat. Ma egy újságíró megvédte tőlem Ramost, én megvédem a Real Madridot és Ramost, akit én hoztam ide, és úgy szeretem, mintha a fiam lenne.

Egyáltalán nem igaz, ami az újságokban volt arról, hogy mit mondott nekem Ramos az Ajax elleni meccs után. Állítólag azt mondta, hogy fizessem ki, ami jár neki, vagy távozik. Semmi ilyesmit nem hallottam tőle. Meglepett, ahogy tálalták az előző találkozásunkat a kínai ajánlat miatt, hiszen egyáltalán nem gondolkodtam el rajta. Az igazat mondom. Szóltak erről az ajánlatról, de nem tartottam fontosnak. Sokszor elmondják az aktuális ajánlatokat a játékosok és az ügynökeik, és sokszor nem is történik semmi. Mondjátok meg Rene Ramosnak (Ramos testvére és ügynöke), hogy jöjjön ide, és mondjon el mindent. Nagyon szeretem Sergiót, mindent megtettem érte, amit tudtam, nagyra becsülöm őt, sokat tett ezért a klubért.

Nem engedem el Ramost. Megbeszéltük ezt az ajánlatot Kínából és kész. Elmondtam neki, hogy lehetetlen. Semmi más nem történt.”

Teljes menetrend