2019-05-28 11:42 ___Samy___ managingmadrid.com
Perez: “Ha Zidane valamit a fejébe vesz, azt nagyon nehéz megváltoztatni” (2. rész) Nyilatkozatok

Florentino Perez az Onda Cero spanyol rádiónak adott interjújában többek között beszélt Zidane távozásáról és Lopetegui kinevezéséről, majd a francia edző visszatéréséről. A teljes interjút több részletben publikáltuk, ne felejtsétek el azokat is elolvasni!

Zidane távozása

Számomra a sorozatok királya a Bajnokok Ligája. Zidane nagy nyomáson és fárasztó erőfeszítéseken ment keresztül, láttuk, hogy a játékosok és az edző is fáradt. Zidane a pihenés mellett döntött. Felhívott és közölte, hogy meghozta a döntését. Ha Zidane valamit a fejébe vesz, azt nagyon nehéz megváltoztatni. Olyan volt, mint mikor játékosként szerződtettem. Ez nem személyes dolog volt. Eltökélt volt a távozását illetően, mert fáradt volt, a kapcsolatom vele akkor is jó volt, és most is az.

Lopetegui kinevezése és az utóhatások

Mikor Zidane távozott, Lopetegui volt az elsődleges jelölt. Nem voltak szabad edzők. Kloppnak meg öt éves szerződése volt, és a többi edzőnek is hosszú szerződése volt. Kivéve Lopeteguit. Számos alkalommal írt már alá klubcsapathoz egy edző a nemzeti válogatottól, mégsem történt semmi. Fogalmam sincs mi történt, talán valaki felzaklatta Rubialest. Julen úgy gondolta, hogy jobb, ha őszinte lesz és elmondja mindenkinek a Világbajnokság megkezdése előtt. Akkortájt még Rubialessel sem volt semmi gond. Másnap aztán történt valami. Nem tudom, hogy felhívták-e vagy mi volt. Én magam beszéltem vele előtte, és minden rendben volt. Meg mindig nem tudom, hogy miért változtatta meg az álláspontját. A Real Madrid nem fizetett a Spanyol Labdarúgószövetségnek semmit, mert Lopeteguit kirúgták. Már az elejétől kezdve tisztában voltunk azzal, hogy neki még a Világbajnokság alatt is élő szerződése van, és nekünk kompenzációt kell fizetni.

Aztán ahogy telt az idő, láttuk, hogy a csapat problémái az edzőváltással nem oldódtak meg. Számos mérkőzést elveszítettünk egymás után, és nagyon nehéz volt megérteni akkoriban, hogy ez a csapat már nem képes azon a szinten játszani, amit vártunk. Arra a megállapításra jutottunk, hogy az a nyomás, aminek kitettük a csapatot, nem engedi őket a korábbi szinten játszani. A Di Stefano érában nyertünk legutóbb annyit, mint az elmúlt hat évben. Minden erőnket a Bajnokok Ligájára összpontosítottuk, és a nyomás minden évben nagy volt. Lopetegui megtett mindent, de a probléma nem az edző volt, hanem a játékosok elméje, mivel pihenőre volt szükségük. Most már látjuk, hogy mentálisan elfáradtak, ennek okán pedig fizikailag is.

Zidane visszatérése és az idény vége

Mikor láttuk, hogy ebben a szezonban már nincs miért játszanunk, jobbnak véltük, ha a Solari távozása utáni 11 mérkőzést felhasználjuk a következő idényre való felkészülésben. Zidane jól kipihenten és azzal a vággyal tért vissza, hogy mindent visszaállít a régi kerékvágásba. Tesztelte a játékosokat és a nyugalomtól majd meglátjuk, hogy megtaláljuk-e azt az éhséget és ambíciót, ami az idei évben hiányzott.

Teljes menetrend