Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2019-05-30 18:40 e.gergo realmadrid.com
Ramos: „Az az álmom, hogy innen vonuljak vissza” Nyilatkozatok

A Real Madrid ma délután hirtelen sajtótájékoztatót hirdetett, melyen Sergio Ramos fog nyilatkozni, és be is indult egyből a találgatás, hogy vajon hogyan fog reagálni a kapitány az elmúlt napok pletykáira. Sergio Ramos nyilatkozata:

Tisztázni akarja a helyzetet
„Az elmúlt napokban felmerült kétségek és felhajtás miatt most azért vagyok itt, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba a jövőmmel kapcsolatban. A szurkolókkal soha nem volt problémánk egymással, és azért vagyok most itt, hogy elmondjam: szeretném kitölteni itt a szerződésemet, nagy dolgokat akarok véghez vinni, és sok év után majd sikerekkel gazdagon távozni”.

Ingyen is játszana a Real Madridban, ez nem a pénzről szól
„Ahogyan az elnökünk is elmondta, amolyan apa-fia jellegű a kapcsolatunk, és ő is elmondhatja nektek, hogy soha nem akartam távozni ebből a csapatból. Akár még fizetés nélkül is játszanék itt. Persze időnként vannak vitáink az elnökkel, és talán szemtől szembe kellett volna leülnünk beszélni erről, és nem közvetítőkön keresztül. De túlléptünk ezen, én pedig nagyon boldog vagyok, hűséges a kapcsolatunk a klubbal”.

Szeretne a Real Madridból visszavonulni
„Szeretnék a Real Madridból visszavonulni. Igen, valóban volt egy ajánlatom Kínából, de soha nem csábított el. Ha a szurkolók vagy a klub nem akarna engem ebben a csapatban, akkor talán érdekes lett volna egy ilyen ajánlat, de nem ez a helyzet. Az én fejem mindig a Real Madrid körül járt”.

Lesz még folytatása az elnökkel való megbeszéléseknek
„Beszéltem az elnökkel mindenről, és le is fogunk majd ülni még később. Szeretném, ha a jó kapcsolatunk örökké tartana. Nem beszéltünk még szerződéshosszabbításról és új szerződésről, de persze a jobb feltételek mindig jók. Florentino tudja, hogy jó a helyzet. Ha jön valaki, aki többet keres nálam, az nem probléma. Akár ingyen is játszanék. Talán tavaly beszélhettünk volna erről a klubról, de az ajtajuk mindig nyitva állt előttem”.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de szeretve érzi magát Madridban, és nem akar elmenni
„Mindig előfordulnak kisebb nézeteltérések a felek között, de semmi olyan dolog nincs, amit egy beszélgetéssel ne lehetne megoldani. A szívem ezért a klubért dobog. Két év van hátra a jelenlegi szerződésemből, és remélem, hogy 4-6 évet még itt lehetek. Még egy ok a maradásra az is, hogy a csapattársaim sem akarják, hogy távozzak. Talán voltak olyanok, akikben felmerültek kétségek az újságok olvasása után, de semmi nem igaz abból, amit leírtak a helyzetről. Hosszú ideig itt akarok maradni. nem fontos, hogy milyen gazdasági feltételek mellett maradok itt. Lehet, hogy valamit csak félreértettek az emberek”.

Kicsit átalakult a kapcsolata Pérezzel, de továbbra is jól kijönnek egymással
„Ha volt is korábban probléma, megbeszéljük ezeket mindig. Talán picit hiányzik, hogy nem olyan a kapcsolatunk az elnökkel, mint régebben volt, de nincsen probléma közöttünk. Azért vagyok most itt, hogy megnyugtassak mindenkit, és tiszta vizet öntsek a pohárba, mielőtt az emberek egész nyáron nekikezdenének pletykálni a jövőmről. Vannak dolgok, amiknek nem kellett volna kiszivárognia a sajtóba, ami rögtön beindítja az emberek fantáziáját, de most azért vagyok itt, hogy világos legyen a helyzet mindenki számára”.

Az Ajax elleni meccsel kezdődhetett minden
„Az Ajax elleni meccs kemény volt, lehet ott kezdődtek a gondok, de szeretnék tiszta lappal tovább haladni. Az az Ajax elleni meccs sok feszültséget generált, és igaz az, hogy teljes újraindítás kell a csapatnak. Fontos, hogy úgy érezzem, hogy akarják a maradásomat itt: a szurkolók, a csapattársak, és persze az elnök is”.

A csúcson szeretné abbahagyni, és dicsőséggel akar távozni
„Az a célom, hogy egy új Real Madridot építsünk az elnökkel, és a jövőbe tekintek. Még mindig megfelelő erőnlétben vagyok ahhoz, hogy játsszak a csapatban, de aztán hogy ez meddig tart, azt nem tudom megmondani. 2, 4, 6 év… Ha itt az ideje, tudni fogom, hogy mit tegyek. Sok lehetőség van, Kína, az Egyesült Államok, vagy maradok és edző leszek 4-6 évvel később. Nem tudom. Nem most van itt az ideje, hogy ezen gondolkozzak, sokat tudok még adni ennek a csapatnak. Tudom, hogy néhány játékos nem tudott dicsőségesen távozni, de én szeretném majd, ha nekem sikerülne. De talán jön egy fiatal játékos, és kiszorít engem. Az ember látja az olyan játékosokat, mint például Gerrard vagy Lampard, akiknek sikerült a csúcson befejezni, és szeretném én is így abbahagyni majd”.

A sajtó mindig túl nagy felhajtást csinál
„Legtöbbször a sajtó a ludas az ilyen kialakult helyzetekért. Nem akarom, hogy a szurkolóinknak kétségei támadjanak azok miatt, amiket olvasnak. Jobb szeretném, ha ezt az én számból hallanák. Néha kifütyülik az embert, de ez érthető. Azért teszik, hogy motiváljanak bennünket, amikor nem játszunk olyan jól. Nem ideális az ilyen helyzet, de nem is jelent problémát. Frusztrálni szokott, ha ekkora felhajtás kerekedik körülöttem. Az elnökkel általánosságban jó a kapcsolatom, de mint minden kapcsolatban, nekünk is vannak hullámvölgyeink. Túl sok pletyka van arról, hogy a kapzsi Ramos csak több pénzt akar keresni”.

Az átigazolásokba nem szól bele, Hazard érkezésének örülne
„Izgalmasak az átigazolások, újra sikeréhesek leszünk. Lesznek, akik elmennek majd a csapatból, egy új csapat épül. Az emberek azt mondják, hogy ennyi siker után belefásul az ember, de én nem ilyen vagyok. Hazard? Nagyszerű játékos, remek igazolás lenne a Real Madrid számára. Nem tudom, hogy jön-e hozzánk, de sokat tudna adni ennek a csapatnak. Nem adtam tanácsokat az átigazolások kapcsán, ez nem az én döntésem, ha meg is kérdeznének, én csak annyit válaszolnék, hogy én csak a kapitány vagyok. Nem keveredek bele, ez nem az én munkám”.

Zidane-al is le fog ülni beszélni a helyzetről
„A nap végén mindig az eredmények és a trófeák számítanak, szóval egy új csapat szebb jövőt vetíthet előre. Nyugodt volt a megbeszélésem Florentinóval, az edzővel is beszéltem erről. Csak annyit mondtam nekik, hogy kaptam egy ajánlatot, nem mondtam semmi olyat, hogy menni is akarok, vagy hogy ingyen szeretnék távozni. Nem volt még lehetőségem beszélni Zidane-nal erről a spekulációról, de természetesen le fogok ülni vele négyszemközt. Ezek a beszélgetések magánügyek, de az egyik ilyen kiszivárgott, és ezért vagyok most itt”.

Ha már nem üti meg a Real Madrid szintjét, nem akar majd kolonc maradni a csapat nyakán, de addig is elkötelezetten harcol ezért a címerért
„Madridista vagyok, és innen akarok visszavonulni. Nem akarom, hogy a szurkolóknak efelől bármi kétsége legyen. Túl sok spekuláció volt a jövőmmel kapcsolatban, és szerettem volna a mai sajtótájékoztatóval biztosítani mindenkit arról, hogy elkötelezett vagyok a Real Madridhoz. Ha távozok is a csapattól egyszer, az azért lesz, mert már tudok olyan jó szinten teljesíteni, ami itt elvárható egy játékostól”.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend