2019-06-19 09:50 d.gergo realmadrid.com
Hazard: “Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal” Nyilatkozatok

Eden Hazard a múlt heti bemutatása után a Real Madrid TV-nek nyilatkozott az átigazolásáról, leendő csapattársairól és jövőbeli terveiről.

Az első nap
“Nagyszerű érzés itt lenni. Nagyon sokat jelent számomra ez a címer. A Real Madrid a világ legjobb klubja, nehéz szavakba foglalni azt, amit most érzek. Csodálatos volt kilépni a stadion gyepére, és látni a sok szurkolót a lelátókon. Egy álom vált valóra ezzel, hogy itt vagyok a Bernabéuban, látom a sok szurkolót, és beszélhetek velük”.

A Bernabéu a nevedet énekelte
“Csodálatos érzés volt, hogy a nevemet skandálta a Bernabéu közönsége. Úgy éreztem magam, mint egy gyermek. Ennyi ember kijött csak azért, hogy láthasson engem… Eleinte kicsit izgultam, de ez normális. Szerintem jól ment a bemutatkozás. Alig várom, hogy következő hónapban visszajöjjek ide, és megkezdjem a munkát a Real Madrid játékosaként”.

Mióta álmodozol arról, hogy a Real Madrid játékosa legyél?
“Már akkor erről álmodtam, mikor gyermekkoromban a kertben fociztam, négy vagy öt éves lehettem. Az első maradandó emlékem a Real Madridról Zidane gólja volt a Bayer Leverkusen elleni a Bajnokok Ligája döntőben. A pályafutásom során sok csapatban játszottam, de most, huszonnyolc évesen végre itt vagyok ennél a nagyszerű klubnál. Nehéz szavakba önteni azt, hogy hogyan érzem most magam, nagyon boldog vagyok”.

Mit szeretnél elérni itt?
“Mikor valaki csatlakozik ehhez a csapathoz, trófeákat akar nyerni. Szeretnél nyerni saját magadért, a klubért, a szurkolókért és mindenki másért, aki részese a klubnak. Reggel ébredés után az első dolog, ami a fejedben van az az, hogy a Real Madridban játszol, és hogy a szezon végén trófeákkal akarsz gazdagabb lenni. Ha csapatként játszunk, szenvedéllyel és kemény munkával el is érhetjük ezt a célt”.

Mit szeretsz leginkább a fociban?
“Imádok kint lenni a pályán, és szeretem boldoggá tenni a szurkolókat. Mikor játszom, mindig igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani. A foci boldoggá tesz engem, csak élvezni akarom amit csinálok, és ezért imádom ezt a sportot. Nagyon szerettem a Chelsea-ben és Lille-ben töltött éveket, szeretek a válogatottban is játszani, most pedig a Real Madrid ideje jött el”.

A Real Madrid tizenhárom BEK/BL győzelme
“A Chelsea-vel egyszer elődöntőig jutottam, de nem tudtam megnyerni még ezt a tornát. Nagyszerű látni ezeket a serlegeket itt. Még nem sikerült megnyernem, de most eljött az én időm, meg akarom nyerni”.

Mit jelent számodra Zidane személye?
“Ő volt az oka annak, hogy elkezdtem követni a labdarúgást. Belgiumban nőttem fel, de szurkoltam a francia válogatottnak Zidane miatt. Most itt vagyunk egy csapatban, és nagyon különleges érzés ez számomra. Alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát az előszezonban”.

Mit mesélt neked Courtois a Real Madridról?
“Csak jó dolgokat. Jó barátom, és szerencsések vagyunk mindketten, hogy itt lehetünk együtt a Real Madridban. Előző héten nagyon sokat beszéltünk a csapatról, mikor a válogatottal voltunk. Nagyon örülök neki, hogy vele is osztozhatok az öltözőn”.

Mit üzennél a szurkolóknak?
“Szeretnék mindenkit üdvözölni, és megköszönni ezt a szívélyes fogadtatást, amiben részesítettek engem. Fenomenálisak voltatok mind, és alig várom, hogy találkozzak veletek a Bernabéuban az első bajnoki meccsen”.

Teljes menetrend