2019-06-20 13:41 Tromposch Ádám realmadrid.com
Mendy: “Sosem szabad feladni, mindig hittem az álmaimban, most pedig meg is valósultak, itt vagyok” Nyilatkozatok

A Real Madrid újabb játékost mutatott be, ezúttal a balhátvéd posztján erősített a klub, hiszen Mendy átigazolása is hivatalos a Lyon együttesétől. A francia balbekk első hivatalos sajtótájékoztatóját olvashatjátok.

Boldogság

“Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól a világ legjobb klubjának mezét viselhetem. Remélem sok trófeát nyerek itt. Amikor megtudtam, hogy a Real Madrid érdeklődik irántam, alig hittem el. Kiváló klub, az pedig, hogy ide igazolhattam, egészen rendkívüli.”

Célok

“Először is tanulni akarok. Azután pedig szeretnék annyit játszani, amennyi csak lehetséges. Mindent megteszek a klubért és a szurkolókért. A Real Madridtól sokat tanulhatok, nem csak a pályán, hanem az életben is. És miért ne? Szeretnék annyi címet nyerni, amennyi csak lehetséges. Alázattal jöttem ide, volt egy jó szezonom a klubcsapatomban és a válogatottban. Remélem ki tudom magamból hozni a legjobbat.”

A nehézségek ellenére itt van

“Amikor 15 éves voltam, megoperálták a csípőmet. Azt mondták, sosem játszhatok többé. Egy kis időt tolószékben töltöttem, aztán hat hónapig kórházban voltam, amikor is a rehabilitáció alatt megtanultam újra járni. Most itt vagyok, a világ legnagyobb klubjában. Nem szeretek erről a történetről beszélni, de ez a nehéz időszak rengeteget adott nekem. Ambíciót és lelkesedést tanultam, sosem szabad feladni. Mindig hittem az álmaimban, most pedig meg is valósultak, itt vagyok.”

Zidane

Még nem beszéltem vele, remélem hamarosan fogok. Fontos volt, hogy Zidane az edző. Segít majd a beilleszkedésben, hiszen beszél franciául. Nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora legendával osztozhatok az öltözőn. Gyerekkoromban követtem őt, ezért nagyon különleges lesz vele dolgozni.”

Marcelo

“Még nem láttuk egymást póló nélkül. (nevet). Nincs túl sok mondanivalóm róla, majd találkozunk, aztán beszélünk. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és szerintem ő is az lesz. Ismerem a képességeit, kiváló karriert futott itt be, és tőle is sokat fogok tanulni. Az edző majd eldönti, hogy melyikünk játszik. Meglátjuk mi történik majd a szezon során. Nem probléma ha kezdőként vagy csereként számítanak rám. Egy ilyen csapatnál mindig nagy a versenyhelyzet. A szezon még nem kezdődött el, és nem tudom Zidane milyen elképzelésekkel vág neki. Azért vagyok itt, hogy tanuljak, és játsszak, amennyit csak lehet.”

Nyomás

“Nem beszélek a nyomásról. A két klub megegyezett az átigazolásomról, én pedig mindent megteszek, hogy hamar beilleszkedjek, és segíthessem a társaimat.”

Varane

“Beszéltem vele. Elmondta, hogy ez a világ legnagyobb klubja, és hogy segíteni fog a beilleszkedésben. Nagyon örülök, hogy itt van, mert már játszottam vele a válogatottban.”

Különleges nap

“Igaz, hogy amikor megérkeztem, kissé ideges voltam. Még mindig alig hiszem el, hogy itt lehetek.”

Pozíció

“Támadóként kezdtem, és szélsőként is játszottam. Aztán a középpálya baloldalára kerültem. Végül, maradtam is ezen az oldalon. A francia ligában sokat kell védekezni, de a támadásokat is tudom segíteni.”

Csapattársak

“Nagyon izgatott vagyok, hogy ilyen játékosokkal oszthatom meg az öltözőt. A védelemben ott van Sergio Ramos, aztán ott van elől Benzema, de őszintén, mindenkit felsorolhatnék.”

Teljes menetrend