Fejléc kép
Fórumajánló
Rómába mostanában nyerni jár a csapat
2019-08-10 15:17 Tromposch Ádám realmadrid.com
Rómába mostanában nyerni jár a csapat Barátságos mérkőzések

A Real Madrid a 2018/19-es szezonban járt utoljára az Olimpicóban, akkor 2-0-ra nyert a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Real Madrid számára a hetedik felkészülési mérkőzés jön ezen a nyáron, melynek helyszíne a római Olimpico lesz, a meccset pedig vasárnap este 20:00-kor kezdik. Az olasz fővárosban a legutóbbi két meccséből kettőt megnyert a madridi együttes. A utolsó a BL-ben volt, az elmúlt szezon csoportkörének 5. játéknapján, amikor Gareth Bale és Lucas Vázquez góljával 2-0-ra nyert a csapat.

Három szezonnal korábban Zinedine Zidane debütált a BL-ben a Real Madrid kispadján, éppen a Róma elleni találkozón. Azt a meccset is megnyerte a csapat, amely végül behúzta a Bajnokok Ligája trófeáját is a szezon végén. Az volt a 11. BEK/BL-siker.

Érdekesség, hogy Zidane játékosként is a Róma ellen debütált a Real Madridban a BL-ben, akkor a 2001/02-es szezon csoportkörében találkoztak, a Santiago Bernabéuban.

Pár hónappal korábban a csoportkör első meccsén Rómában futottak össze a csapatok, akkor 2-1-re nyert a Real Madrid, a gólokat Figo és Guti szerezték. Ez volt az első győzelem a 9. BEK/BL trófea felé vezető úton, az összesített statisztika pedig 6 római mérkőzésből 5 Real Madrid-győzelem.

Teljes menetrend