2019-08-12 14:56 d.gergo realmadrid.com
Marcelo kapta a legtöbb lehetőséget az előszezonban Érdekességek, statisztikák

A Real Madrid az AS Roma elleni mérkőzéssel hivatalosan is lezárta az előszezont, az összesen lejátszott hét barátságos meccsen pedig Marcelo kapta a legtöbb játéklehetőséget Zidane-tól.

Jövő héten már a spanyol bajnokságé lesz a főszerep a Real Madrid számára, Marcelo pedig a legtöbb perccel a lábában lép át az előszezonból a 2019/2020-as idény kezdetére. A brazil hátvéd összesen 473 percet töltött pályán a hét barátságos mérkőzésen, melyek közül haton a kezdőcsapatban is volt.

Az előszezon első meccsén a Bayern München ellen a védő az első félidőt játszotta végig. Az Arsenal elleni meccsen a szünet után állt be, és be is húzhatta neve mellé első gólpasszát az előszezon során. Az Atlético Madrid ellen 62 percet kapott a brazil. Az Audi Kupában később a Tottenham és a Fenerbache ellen is pályára lépett Marcelo, összesen 141 percet gyűjtve a pályán. A Salzburg és az AS Roma ellen a mérkőzés elejétől a végéig ott volt a pályán, az olaszok ellen gólt is szerzett, és gólpasszt adott Casemiro-nak.

Marcelo után Kroos érkezik ezen a ranglistán, a német középpályás 456 percet kapott Zidane-tól az előszezon során. A dobogó harmadik fokán Karim Benzema áll 428 perccel, őt pedig Eden Hazard (410) és Raphael Varane (409) követik.

Teljes menetrend