2019-08-16 14:57 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 1. forduló 2019 AUG 17 (szombat) 17:00 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A Real Madrid holnap délután első tétmérkőzését fogja játszani a 2019/2020-as szezonban, a spanyol bajnokság első fordulójában a Celta Vigo otthonába látogatnak a srácok. A meccs előtt Zinedine Zidane megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját is.

Öröm a szezonkezdés miatt
“Várjuk már, hogy megkezdődjön a szezon. Ma volt az utolsó edzésünk a Celta elleni meccs előtt, és most már csak a holnapi mérkőzésre gondolunk. Kezdődik a bajnokság, aminek örülünk, és amire készen is állunk”.

A LaLiga dicsérete
“Tudjuk, hogy milyen csapatunk van, és tudjuk, hogy mit akarunk elérni. A Celta Vigo is jó csapat, és a spanyol bajnokságban vannak, ami a legjobb liga a világon. Nagy a verseny ebben a sorozatban, számos nagyon jó csapat játszik itt, és készen kell állnod mindig, ha jó meccset akarsz játszani”.

Bizalom a keret felé
“Szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak, jól focit akarunk játszani. Lépésről lépésre fogunk majd haladni a céljaink felé, és az út holnap veszi kezdetét. Elégedett vagyok a játékosaimmal, és kizárólag a holnapi meccs jár most a fejemben. Felkészültek vagyunk, és szeretnénk jó meccset lehozni. A legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre itt, és nincsenek kétségeim a keretet illetően most sem”.

James helyzete
“James egészséges, és örülök, hogy itt van a keretünkben. Elismétlem megint, amit a múltkor is mondtam: mindenkire számítok, aki a csapat keretében van. James is boldog, hogy itt lehet. Elégedett vagyok a kerettel, ami a rendelkezésemre áll. Most a holnapi meccsre kell csak gondolnunk. Vannak pletykák néha, de nekünk csak arra kell összpontosítani, hogy azt tegyük amit szeretünk: játsszunk. “.

Kubo jövője
“Kubo a Real Madrid játékosa, és nagy jövő áll előtte. Tudjuk, hogy az átigazolási piac lezárultáig bármi megtörténhet, de remélem hogy itt marad majd, és a Castillában játszhat és fejlődhet majd a szezon során. Fontos játékos, ő is a Real Madrid jövőjének része”.

A jó játék Madridban kifejezetten fontos
“Engem csak az foglalkoztat, hogy a csapat jól játsszon, és nyerjen. A győzelmek jönni fognak, ha a pályán jól végezzük a dolgunkat. Egységesnek kell lennünk, csapatként kell játszanunk, mert csak így tudunk nyerni. Jobb szeretem, ha a csapat nem csak eredményes, de jól is játszik, ez Madridban különösen fontos elvárás”.

Üzenet a szurkolóknak
“Mindig téma lesz a csapat, ha az eredmények nem jönnek, vagy ha a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Én csak azt szeretném üzenni a szurkolóinknak, hogy a szezon csak most kezdődik, támogassák mindig a csapatot, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy ezt jó focival háláljuk meg nekik”.

Másfajta felállások
“Én vagyok az edző, és és szeretnék más felállásokat is látni a csapattól. A rendelkezésre álló játékosokkal képesek vagyunk variálni a játékrendszeren, nekem pedig mindig az aktuális ellenfélhez kell igazítanom a stratégiánkat”.

Hazard teljesítménye az előszezonban
“Nagyon jól dolgozott az előszezon során. Lehet, hogy nem volt olyan eredményes, de az előszezon csak a felkészülésről szól. Mostantól kezdve minden mérkőzés, és minden versenysorozat nagyon fontos. Elégedett vagyok Hazarddal is, és a többiekkel is” (Eden Hazard a mai edzésen megsérült, az előzetes hírek szerint 3-4 hét kihagyás vár rá, így a holnapi, Celta Vigo elleni mérkőzésen sem lép majd pályára – a szerk.)

A múlt
“Nem gondolok a múltra és arra, hogy mit nyertünk meg korábban. A labdarúgás ilyen, csak a jelen számít, és nem az, hogy miket nyertünk vagy mi történt régen. Szeretnénk ha jól működne együtt a csapat, és minden versenysorozat fontos lesz a számunkra”.

Bale helyzete
“Úgy tűnt korábban, hogy távozni fog, de most itt van velünk. Változik a csapat dinamikája, változnak a dolgok, de számítok rá is. Jó történelme van a csapattal, és fontos játékos. Remélem, hogy minden játékos azon fog dolgozni, hogy megnehezítse a helyzetemet a csapat összeállításánál”.

Vinicius
“Vinicius tizennyolc éves, de a korától függetlenül fontos játékos számunkra. Az a fontos, hogy minden játékos felkészült legyen, hogy tudjak rájuk számítani a csapat összeállítása során. Sok meccsünk lesz a szezon során, szóval mindegyik játékosnak készen kell állnia”.

Pogba
“Pogba a Manchester United játékosa, és ezt tiszteletben is kell tartanunk. Mi most csak a holnapi meccsre gondolunk.

Neymar
“Neymar sem a Real Madrid játékosa, és már sokszor elmondtam, hogy csak azok a játékosok a fontosak, akik itt vannak velünk a keretben”.

Teljes menetrend