2019-08-17 21:46 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Meglepett, hogy Hazard nem utazott velünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 1. forduló 2019 AUG 17 (szombat) 17:00 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A Celta Vigo elleni győzelem után Thibaut Courtois is a sajtó rendelkezésére állt egy meccs utáni értékelésre.

Az előszezonról
“Nem volt könnyű az előszezon, voltak meccseink amiken nem játszottunk jól, de tudtuk azt, hogy a felkészülést jól csináljuk. Jól érezzük magunkat, és bízunk magunkban, ma pedig ezt be is bizonyítottuk. Jó meccsünk volt, és emberhátrányban is gólt tudtunk szerezni. Ez a fontos”.

Saját teljesítményéről
“Tudtuk, hogy a második félidőben a Celta egy kicsit nagyobb nyomást fog ránk gyakorolni. Aspas helyzeténél jól tudtam védeni. Jó reflexeim vannak, és jó kezeim, ami önbizalmat adott a csapatnak is. Jól teljesítettünk, csak kár, hogy nem tudtuk kapott gól nélkül zárni a meccset. De folytatnunk kell a munkát, legközelebb a Valladolid ellen játszunk majd”.

Bale helyzete
“Ő is a csapat tagja, egy fontos játékos, akinek nagyszerű meccse volt ma. Mindenki mellette áll, és fontos, hogy játsszon ő is. Elégedettek vagyunk vele”.

A kezdőcsapatról
“A legfontosabb dolog az, hogy jól készüljünk az edzéseken, és bizonyítsuk, hogy helyünk van a kezdőcsapatban. Ha eljön a hétvége és a meccs napja, te pedig bemutatsz két fontos védést, attól jól érzed magad, és a munkát folytatni kell hét közben is. Jól érzem magam, így éreztem az előszezon közben is, és most is keményen dolgozok azért, hogy bizonyítsak az edzőnek. Zidane rendelkezésére áll mindenki, és mindannyian jól edzünk”.

Hazard
“Akkor edzésen én nem láttam, hogy megsérült volna, és meglepett, hogy nem láttam a nevét az utazó keret névsorában. Reméljük, hogy gyorsan felépül”.

Teljes menetrend