2019-08-17 20:15 d.gergo realmadrid.com
Ramos: “Sok energiával és nagy lelkesedéssel kezdjük a szezont” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 1. forduló 2019 AUG 17 (szombat) 17:00 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

A Celta Vigo elleni győzelem után a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos is a sajtó rendelkezésére állt egy rövid értékelés erejéig.

“Egy idegenbeli győzelem jó rajtnak számít a bajnokságban. Arra kell összpontosítanunk, hogy milyen jól felkészültünk erőnlétileg az előszezon során, amiért ilyen állapotban tudtunk érkezni az első tétmeccsre. Igazságos eredmény született, és egy remek Real Madridot láthattunk” – kezdte értékelését a kapitány.

A múlt már nem számít
“Lapoznunk kell, nem szabad az elmúlt szezonon lamentálnunk, és az azelőtti győzelmekre gondolnunk. Tiszta lappal kezdjük a szezont, sok energiával és nagy lelkesedéssel. Mindhárom versenysorozatban a végső győzelmet kell megcéloznunk”.

Az első győzelem
“Nem figyelünk más csapatok eredményeire, csak saját magunkra összpontosítunk. Három pontonként kell haladnunk a spanyol bajnokságban, ezt az utat kell követnünk. Ez volt az első meccsünk a szezonban, és még sok vár ránk ezen kívül”.

Modric kiállítása
“Emberhátrányba kerültünk, és bár a kiállítás hátrányosan érintett minket, minden olyan szabálynak örülünk, ami megvédi a labdarúgást, mint sportot. Modric-ban nem volt rossz szándék. Beszéltem a játékvezetőkkel, akiknek voltak kétségeik az esetnél, és a VAR segítségével meghozták a döntésüket. Ezért van a videóbíró, ezúttal mi jöttünk ki rosszul belőle. Vissza kell néznünk majd nekünk is az esetet”.

Sergio Ramosnak egyébként ez volt a 283. spanyol bajnoki győzelme a Real Madrid színeiben, ebben a tekintetben a klub örökranglistáján már negyedik helyen szerepel a spanyol hátvéd. Rajta kívül csak Sanchis (312), Raúl (327) és Casillas (334) büszkélkedhet több bajnoki győzelemmel a blancók játékosaként.

Teljes menetrend