2019-08-17 20:32 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Nehéz helyszínen sikerült nyernünk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 1. forduló 2019 AUG 17 (szombat) 17:00 Estadio Municipal de Balaídos 1-3

Zinedine Zidane is interjút adott a Celta Vigo elleni idegenbeli mérkőzés lefújása után. A szezon első győzelmét így értékelte a franca szakember:

Nehéz helyen szerzett győzelmet a csapat
“Összetett meccset hoztunk le már a kezdő sípszótól. Szenvedtünk, hogy emberhátrányban játszottunk, de boldogak és elégedettek vagyunk, mert egy nehéz helyszínen játszottunk. Szerintem nem sok csapat szerez itt győzelmet. Bonyolult előszezonunk volt, ami az eredményeket illeti, de azoktól függetlenül az elvégzett munkánk jó volt. Ez a mai győzelem is ennek a gyümölcse”.

Bale is fontos szerepet játszott
“Az egész meccsen át jól teljesítettünk, és nagyra értékelem mindenki erőfeszítéseit. Bale és Vinicius, később a helyükre beálló Isco és Lucas védekezési munkája fontos volt a meccsen. A kulcs az volt, hogy jól védekezzünk, mert tudjuk, hogy ha nálunk van a labda, akkor sok bajt tudunk okozni az ellenfélnek”.

A csapatmunkáról
“Szerintem mindenkinek jó meccse volt ma, most pedig a szezon további részére kell gondolnunk. Hazard sérülése balszerencsés volt, és szerettem volna, ha ő is itt lett volna ma velünk. Vinicius és Bale kezdett Karim mellett, és jó meccset hozott le mindenki. A keretben mindenki a tőle telhető legjobbat akarja nyújtani ezért a címerért”.

További erősítések a nyáron
“Egyelőre azokkal a játékosokkal dolgozunk, akik itt vannak a keretünkben, és már a következő meccs jár a fejünkben”.

A Real Madrid következő meccse augusztus 24-én, szombaton este 19:00-kor esedékes a Real Valladolid ellen a spanyol bajnokság második fordulójában. Tartsatok velünk addig is, és akkor is!

Teljes menetrend