2019-08-21 18:48 d.gergo realmadrid.com
Tizenhárom szezon óta veretlenül a hazai bajnoki nyitányon Érdekességek, statisztikák

A spanyol bajnokság második fordulójában a Real Madrid immár hazai pályán játszik majd, ellenfele a Real Valladolid lesz.

Szombaton este hétkor debütál a spanyol bajnokság 2019/2020-as idénye a Santiago Bernabéu stadionban, és a Real Madrid remek történelemmel várhatja majd a találkozót. A csapat a legutóbbi tizenhárom szezonban veretlenül hagyta el a pályát a hazai bajnoki nyitányon, a sorozat egy 2006/2007-es Villarreal elleni döntetlennel kezdődött.

A legutóbbi tizenhárom hazai bajnoki debütálásból a Real Madrid tízet megnyert, ezen kívül három döntetlen szerepel a csapat mérlegében. Ebben a tizenhárom mérkőzéses sorozatban a Real Madrid aktuális keretéből Benzema szerezte a legtöbb gólt, szám szerint ötöt, őt pedig Gareth Bale követi három találattal. Asensio és James két-két góllal állnak a képzeletbeli dobogó harmadik fokán, míg Carvajal, Kroos és Isco egy-egy gólt tudhat a magáénak a hazai bajnoki nyitómeccseken. A tizenhárom legutóbbi hazai bajnoki nyitófordulóban a Real Madrid összesen harminc gólt szerzett, és tizenhárom gólt kapott.

A Real Valladolid elleni meccs augusztus 24-én, szombaton lesz majd, ekkor játszik a 2019/2020-as szezonban először spanyol bajnoki mérkőzést a Real Madrid a Santiago Bernabéu stadionban. A találkozó este 19:00-kor kezdődik majd, Magyarországon élőben közvetíti a Spíler 2 televíziós csatorna.

Teljes menetrend