2019-08-22 15:16 d.gergo as.commarca.com
Jelöltek a cserekapus-pozícióra: Reina lehet a befutó Átigazolási hírek

Spanyol sajtóértesülések szerint Keylor Navas jelezte a Real Madrid vezetőségének, hogy távozni szeretne, Zidane és Lunin távozásával pedig ez megnehezíti a klub helyzetét.

Madridban arról pletykálnak, hogy Keylor Navas az utolsó pillanatban úgy döntött, nem szeretne maradni a csapatban, ezzel pedig végleg eldőlne az első számú kapus személyének kérdése, és Thibaut Courtois védené a blancók kapuját a 2019/2020-as szezonban. Azonban a Real Madrid már megvált két cserekapusától a nyáron, Luca Zidane a Racing Santanderbe ment egy évre kölcsönbe, Andriy Lunin pedig a Real Valladolidban játszik ebben a szezonban. Keylor Navas távozásával Courtois egyedül maradna a kapusposzton, a csapatnak pedig gondoskodnia kellene a tartalék kapus poszt betöltéséről. A spanyol MARCA napilap beszámolója szerint a klub egy Diego López-kalibert keres a pozícióra, aki annak idején 31 évesen tért vissza a csapathoz, teljesen elfogadva azt, hogy csak második számú választás a keretben.

A MARCA véleménycikke szerint öt kapus jöhetne szóba a Real Madrid számára, akik ideálisak lennének a keresett szerepre. A 36 éves Pepe Reina jelenleg az AC Milan csapatában cserekapus, a 37 éves Willy Caballero a Chelsea-ben tölt be hasonló szerepet, a holland Maarten Stekelenburg 36 évesen az Evertonban harmadik számú kapus, és képben lehet még a Monaco svájci hálóőre, a 35 éves Diego Benaglio is. Bedobták a 36 éves olasz Antonio Mirante nevét is, aki a frissen igazolt Pau López árnyékába került az AS Roma csapatában a cserekapus poszton. Az AS napilap riportja szerint akár Danijel Subašić is szóba jöhet, a 34 éves hálóőr Benagliohoz hasonlóan a Monaco csapatában játszik, 2012 óta 239 mérkőzésen lépett pályára a csapattal.

Az AS beszámolója szerint Pepe Reina lehet a legesélyesebb jelölt a második számú kapus ideiglenes pozíciójára Lunin visszatéréséig, akkor aztán az ukrán hálóőr kapná ezt a szerepet. A napilap szerint a Real Madrid öltözőjének spanyol tagjai is biztosan nagyon örülnének Reina érkezésének, annak ellenére, hogy Reina a Barcelona berkeiben nevelkedett pályafutása elején.

Teljes menetrend