2019-08-25 00:12 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Megérdemeltük volna a három pontot” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 3. forduló 2019 SZE 01 (vasárnap) 21:00 Estadio de la Cerámica 2-2

Zinedine Zidane a Real Valladolid elleni mérkőzés lefújását követően a szokásokhoz hűen a sajtó rendelkezésére állt a meccs értékelése kapcsán.

“Keserű érzés van bennem, mert a legnehezebb dolgot megcsináltunk, gólt lőttünk a második félidő végén, de pár perccel később ők is betaláltak. Kemény helyzet, nehéz ez így, hogy tudod, hogy többet érdemeltél volna. Megérdemelte volna a csapat a három pontot, különösen ha figyelembe vesszük az első félidőben kialakított sok helyzetünket”.

“Nem Kroos labdavesztésén múlott a dolog, egy ilyesmi bármikor megtörténhet. A védekezés során nem helyezkedtünk jól. Nem tudtuk megszerezni a győzelmet, fejlődnünk kell és a lefújásig játszani, mert nem engedheti meg magának manapság senki, hogy csak 60-70 percen át tegye oda magát. A teljes meccsen át koncentrálnunk kell a feladatunkra. Ha végig úgy játszottunk volna, mint az első félidőben, akkor jó esélyünk lett volna a győzelemre”.

James
“Jól játszott. Kapott egy kisebb ütést, ezért cseréltem le, az ilyesmi előfordul a pályán, és ilyenkor jobb szeretek nem kockáztatni. Jó első félidőt játszott, csak úgy, mint a csapat többi tagja. Gólhelyzete is volt”.

“Hiányoznak tőlünk a gólok. Jobban kell hinnünk abban, amit csinálunk. Jovicnak kapufa lett az első helyzete, Benzema gólt szerzett. Az első félidővel elégedettek lehetünk, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Hiányoznak a gólok, pozitívabbnak és magabiztosabbnak kell lennünk”.

Nyomás
“Érzem a nyomást természetesen. A szurkolók kiállnak mellettünk. Tudom, hogy nehéz egy ilyen meccs után. Szükségünk van a szurkolóink támogatására, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a pályán a győzelemért”.

A második félidő
“Nem erőnléti visszaesés volt. A szezon elején vagyunk. A hőséget sem okolhatjuk, mert az mindkét csapatra ugyanolyan hatással van. Nem voltunk olyan magabiztosak a második félidőben, és a játékunk sem volt olyan gördülékeny. Nem erőnléti probléma volt”.

Jovic és James
“Mindketten fontos játékosok, akik variációs lehetőséget adnak a csapat számára. A 4-4-2-es felállás is játszhat nálunk”.

Teljes menetrend