2019-08-29 09:32 d.gergo realmadrid.com
Ma este sorsolnak csoportokat a Bajnokok Ligájában Bajnokok Ligája

A Real Madrid a ma este 18:00-kor kezdődő sorsoláson tudja majd meg, hogy kik lesznek az ellenfelei a 2019/2020-as Bajnokok Ligája kiírás csoportköreiben.

Az UEFA ma este 18:00-kor kezdi a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását Monacóban, a Real Madrid a második kalapból várja a párosításokat. Az első csoportmérkőzésre szeptember 17-én kerül majd sor a tornán, az utolsó csoportmeccset pedig december 11-én játsszák majd a csapatok kiírásban.

A Real Madrid ellenfele nem lehet spanyol nemzetiségű csapat, és természetesen saját kalapjából sem kaphat ellenfelet a Királyi Gárda. Az első kalapban van a tavalyi szezon Bajnokok Ligája győztese, Európa Liga győztese, valamint az UEFA rangsora alapján a hat legjobb helyen szereplő országának bajnoka. A többi kalap az UEFA-koefficiens alapján került besorolásra.

A kalapok

Első kalap: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain és Zenit.
Második kalap: Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar, Tottenham, Ajax és Benfica.
Harmadik kalap: Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg, Olympiacos, Club Brugge, Valencia, Inter, Dinamo Zagreb.
Negyedik kalap: Lokomotiv Moszkva, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia Prague, Crvena Zvezda, Atalanta és Lille.

A Real Madrid az első kalapból tehát nem kaphatja “csoporttársnak” a Barcelonát, a második kalapból senkit, a harmadik kalapból a Valenciát, míg a negyedik kalapból akármelyik csapat szóba jöhet. Te melyik csapatoknak örülnél a csoportkörben? Írd meg a cikk alatti hozzászólásokban!

Teljes menetrend