2019-08-31 21:55 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Lehet, hogy Navas távozik a csapattól” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 3. forduló 2019 SZE 01 (vasárnap) 21:00 Estadio de la Cerámica 2-2

A Real Madrid a spanyol bajnokság harmadik fordulójában a Villarreal otthonába látogat, az utazás előtti napon Zinedine Zidane pedig megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

Luis Enrique lányának távozásáról
“Szeretnék sok erőt küldeni a magam és a csapatom részéről is Luis Enrique-nek és családjának. Nehéz idő ez számukra, és mindannyian gondolunk rájuk”.

A Villarreal elleni meccsről
“A szezon legfontosabb meccseként tekintünk erre az összecsapásra, a legfontosabb mert ez a következő meccsünk. Tudjuk, hogy a pontok fontosak itt a szezon elején. Jó teljesítményt akarunk nyújtani a pályán. Jó hetünk volt, és jók az érzések is bennünk, amit szeretnénk átmenteni a holnapi meccsre is. A Villarreal nagyon jól birtokolja a labdát a meccsein. Lehet, hogy nem alakultak a legjobban az eredményeik itt a szezon elején, de képesek arra, hogy megnehezítsék az ellenfeleik életét, mert jó játékosaik vannak. Jól felkészültünk a meccsre a héten”.

Elégedettség a kerettel
“Ez az a keret, ami a rendelkezésemre áll, és büszke vagyok a játékosokra, akik benne vannak. A szememben ők a legjobbak. Mikor változtatások vannak a keretben, az a fontos, hogy boldog legyél, mikor a szezon elkezdődik, én pedig az vagyok. Szeptember másodikáig minden megtörténhet, de nem panaszkodhatok a keretemre. Bármelyik edző szeretné ezt a csapatot irányítani, én pedig nagyon büszke vagyok ezekre a játékosokra”.

Kapcsolata a klub elnökével
“Én a pálya szélén hozom a döntéseket, és csakis ez foglalkoztat. Mindig is jó kapcsolatot ápoltam az elnökkel. Ő hozott engem ide, hogy ebben a nagyszerű klubban játszhassak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Az emberek azt látnak bele a dolgokba, amit csak akarnak. Jó a kapcsolatom vele, azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy a klubon kívül miről beszélnek, és nem is foglalkoztat igazán. Engem a mindennapi munkánk érdekel, és a lehetőségem, hogy ennek a nagyszerű klubnak lehetek az edzője”.

Hazard és a belga válogatott
“Játszani még nem tud, de elutazhat a belga válogatottal, és ott megvizsgálhatja egy orvos. Tudjuk a klubnál, hogy még nem áll készen a játékra, és ő is tudja. Remélem, hogy nem fog majd velük meccsen szerepelni, a belga válogatottnak is ez az érdeke. Sajnos időről-időre lesérülnek a játékosok, aminek nem örülök. Az ilyesmi minden csapatnál megtörténik. Az erőnléti edzők és az orvosok is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a játékosok mihamarabb felépüljenek. Remélem, hogy minden sérültünket hamar újra üdvözölhetem az edzéseken”.

Navas lehetséges távozásáról
“Megtörténhet, hogy elmegy a klubtól, de a fontos most az, hogy holnap velünk lesz, mi pedig megpróbáljuk majd megnyerni a meccsünket. Mint mindig, természetesen most is bármi megtörténhet az átigazolási időszak végéig. Holnap fontos meccs vár ránk, én pedig csak erre összpontosítok. Történik majd, ami történik. A holnapi meccsre kell fókuszálnunk. Keylor utazni fog a csapattal, később pedig meglátjuk, mi lesz”.

Utolsó pillanatos igazolások
“Hétfő estig bármi megtörténhet. Egy nagy igazolás, két nagy igazolás… Meglátjuk. A fontos most a holnapi meccs”.

A Bajnokok Ligája favoritja
“Ez nem számít, túl kell lépnünk azon, ami az előző szezonban történt. Hiszünk magunkban és abban, amit ebben a versenysorozatban el akarunk majd érni, nyugodtak vagyunk. A PSG egy nagyon versenyképes csapat, a hiányzóik ellenére. Kiváló keretük van, és kemény harc lesz majd. Nagyon attraktív mérkőzések lesznek. Ellenük lesz az első csoportmeccsünk, és csodálatos összecsapás lesz”.

Teljes menetrend