2019-09-02 14:35 ___Samy___ marca.com
Sok a hiányzó dolog Egyéb hírek

Amíg Zinedine Zidane továbbra is kitart amellett, hogy még az átigazolási időszak utolsó napján is meg kell próbálni megszerezni a Manchester Unitedtől Paul Pogbát, addig a Real Madrid ugyanazokat a hibákat követi el, mint az elmúlt idényben.

A francia kiválóság visszatérése a kispadra nem oldotta meg a csapat körül fennálló problémákat. Egysíkú, lassú és unalmas játék jellemzi továbbra is a Real Madridot. Nem uralják a mérkőzéseket, nem futballoznak, hiányzik a megfelelő fizikai teljesítmény és az elszántság is. Ugyanakkor nincs rendszer a letámadásokban, ami nem csak annyiból áll, hogy rohannak a játékosok, mint a fejetlen csirkék, összevissza. Nincs meg a rendszer, hiányoznak a gólok.

De ami a legfontosabb: védekezniük kell. Nagyon sokat. A védőknek még jobban koncentrálniuk kell, még agresszívabbnak kell lenniük, és rendezett módon, tervszerűen kell játszaniuk. Ez egy olyan jellegű probléma, ami évek óta fennáll, de most már olyan játékos sincs a keretben, aki meglövi az 50 gólt egy idényben. Így tehát kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést alapvető kellene, hogy legyen. Elég érdekes az a tény, hogy a Villarreal ellen a legjobb védő Ferland Mendy volt.

21 mérkőzés telt el Zidane visszatérése óta, melyek közül csak nyolcat (!) nyert meg a csapat, hat döntetlen és hét vereség mellett. A rúgott és kapott gólok aránya pedig a következő: 36 rúgott és 35 kapott. Ezek közül pedig csak öt olyan mérkőzés volt, amin nem kapott gólt a csapat.

Hétvégén a Villarreal kétszer is bevette Thibaout Courtois kapuját, ráadásul elég könnyű helyzetből. A csapatnak tehát nem csak Pogba hiányzik.

Teljes menetrend