2019-09-02 09:51 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Javítanunk kell a helyzetkihasználáson” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság
Spanyol bajnokság - 3. forduló 2019 SZE 01 (vasárnap) 21:00 Estadio de la Cerámica 2-2

A Real Madrid vezetőedzője szűkszavúan nyilatkozott a Villarreal elleni döntetlen után.

A helyzetkihasználás
“Hibák mindig előfordulnak a labdarúgásban, de jó érzéssel távozok erről a meccsről. Az első tizenöt percet leszámítva jó teljesítményt nyújtottunk a meccsen. Ha két gólt kapsz egy meccsen, akkor fontos, hogy fel tudj ebből állni. Voltak gólhelyzeteink, és arra kell törekednünk, hogy ezeket jobb hatékonysággal értékesítsük”.

Javítani kell a védelmen
“Az első félidő utolsó harminc perce, és az egész második félidő a mi irányításunk alatt ment. Igaz, hogy ők két helyzetből két gólt szereztek. Ez megesik néha, nekünk pedig dolgoznunk kell azon, hogy fejlődjön a védekezésünk. A meccs pozitívuma a reakciónk a történésekre, fontos, hogy ne kapjunk ki”.

Két csatáros felállás
“Ez volt ma a terv, mert tudtuk, hogy a Villarreal védelmének közepe problémás volt. Szerettünk volna nagyobb jelenlétet kialakítani a támadó harmadban azzal, hogy Luka és Karim is a pályán voltak. Nem sikerült ezzel a rendszerrel megszerezni a gólokat, amiket szerettünk volna, de játszható ez a felállás, mert két jó csatárunk van. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, és azzal, ahogyan reagáltunk a kapott gólokra. Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, mert mindig a győzelem megszerzése a célunk. De már a következő meccsre gondolunk”.

A meccs elejéről
“Hiányzott az intenzitás a csapatból. Mindig fontos, hogy erősen kezdjük a meccseinket. Az első félidőben az első negyed óra után aztán javult a játékunk, és kiegyenlítettünk még a szünet előtt, és ez fontos volt”.

Teljes menetrend