2019-09-04 08:29 ___Samy___ marca.com
Zidane továbbra is keresi a csapatát Egyéb hírek

A Real Madrid francia vezetőedzője nem igazán találja a megfelelő csapatot ebben az idényben. Még csak három fordulón vagyunk túl a bajnokságban, de kétszer ugyanaz a tizenegy még nem lépett pályára.

Ehhez a sérülések, illetve az eltiltások is hozzájárultak, de enélkül sem volt elkerülhető a változtatás.

Zidane egy 4-3-3-al kezdett a Celta Vigo ellen a Balaidosban, ami az egyetlen győzelmet eredményezte a csapat számára. A védelem jobb oldalán Alvaro Odriozola kezdett Carvajal eltiltása miatt, míg Karim Benzema mellett a két szélen Gareth Bale és Vinicius Jr. kezdtek. A 3-1-es győzelem után úgy nézett ki, minden rendben van.

Ezt követte a Valladolid elleni hazai mérkőzés, amin már a csapat egy 4-2-3-1-es felállással ment ki a pályára. Isco és James Rodríguez is kezdő volt, Carvajal pedig visszatért a védelem jobb oldalára. Nem ment rosszul a csapatnak, de gólt nem tudott senki sem lőni. A cserék után Zidane váltott egy 4-4-2-re, de a mérkőzés vége 1-1 lett.

Aztán a legutóbbi mérkőzésre megmaradt a 4-4-2. Elől Benzema mellett Luka Jovic volt az új arc, míg a középpályán Lucas Vázquez, a védelemben pedig Ferland Mendy kapott helyet, aki egyébként talán a meccs legjobbja is volt. Láttunk már ettől rosszabb teljesítményt is, de Luka Modric becserélése sem tudta megváltoztatni a mérkőzés végkimenetelét. 2-2.

A fent említett mérkőzéseken hiába voltak meg a variációk, az is tisztán látszott, hogy van a csapatnak egy gerince, akik “érinthetetlenek”. Thibaut Courtois, Raphael Varane, Sergio Ramos, Casemiro, Toni Kroos, Gareth Bale és Karim Benzema mindegyik mérkőzésen kezdő volt. A walesi játékos neve talán a legmeglepőbb ebben a listában, aki alig egy hónappal ezelőtt már fél lábbal Kínában volt.

Az új szerzemények közül Jovic és Mendy is volt már kezdő, azonban Militao, Rodrygo és Eden Hazard még nem, utóbbi kettő sérülés miatt.

Zidane így tehát még nem tette le fixen egy csapat mellett sem a névjegyét, és a válogatott szünetet biztosan arra fogja használni, hogy ez végre megtörténjen.

Teljes menetrend