Fejléc kép
Fórumajánló
Kapuspolitika
2019-09-06 09:10 ___Samy___ managingmadrid.com
Kapuspolitika Egyéb hírek

Az elkövetkezendő sorokban egy olyan cikket hozunk nektek, ami elég megosztó dolog már évek óta a Real Madrid háza táján. Egy azonban biztos, a sajtó imádja ezzel kapcsolatban keverni a dolgokat.

Mostanra már minden madridista tisztában van azzal, hogy Keylor Navas már nem a Real Madrid, hanem a PSG játékosa. Míg a a klubtagok és a szurkolók a szomorúságukat és a köszönetüket fejezik ki a játékos irányába, addig a sportmédia egyfajta hullámként támadta be a klubot a döntés miatt. A kapusaink ismét politikai meccslabdává váltak, amit a vezetőség ellen használtak vagy használnak fel.

A Real Madrid által hozott összes döntést, legyen az a kezdő tizenegy vagy átigazolás, a világ minden részén elbírálják, egyik más európai csapathoz sem hasonlóan. Mióta Florentino Perez és a vezetőség visszavette a hatalmat 2009-ben, a sajtóorgánumok egyfajta küldetésként szubjektíven támadják a klub személyzetét és folyamatosan hamis vádakkal illetik őket, hogy a nyilvánosság véleményét a vezetőség ellen fordíthassák. Két játékos, akik kikövezték ezt az utat az akaratukon kívül, az Iker Casillas és Keylor Navas voltak.

José Mourinho utolsó és Carlo Ancelotti első idényében a sajtó a Casillas vs Lopez vitára koncentrált. Számos média ábrázolta az előbb említett két szakembert árulóként, mert Diego Lopezt védették többször, míg Casillas az áldozat szerepét töltötte be. Nem számított nekik, hogy Lopez magas szinten védett és tartotta a csapatot több kiírásban is. A sajtó kedvence Iker Casillas volt a közeli kapcsolatuknak és a korábban megnyert trófeáknak köszönhetően. Végül Lopez távozott, és Keylor Navas vette át a helyét Iker mögött.

A csalódást keltő 2015-ös idényt követően, ahol a szurkolóknak már nagyon elegük volt a kapuskérdésből, Iker a Portóhoz igazolt, és Navas lett az első számú. Azonban a klub lehetőséget látott David de Gea leigazolására, csupán 20 millió euró és Keylor Navasért cserébe. A fax gép csődöt mondott, és az üzlet nem valósult meg. Ebből a sajtó sajnos egy sztorit generált, ami arról szólt, hogy Navast mennyire nem akarta sosem a klub. Ennek ellenére a tény az volt, hogy Navas három évig betonkezdő volt, két edző irányítása alatt is.

Thibaut Courtois érkezésével a sajtó ugyanazt a taktikát használta fel, mint amit korábban az Iker vs Lopez ügynél. Ezúttal Navas lett az áldozat. Annak ellenére, hogy a tavalyi idényben mindenki az elvárható szint alatt teljesített, a hamis történeteknek köszönhetően Courtois helyzete esti kerekasztal viták témája lett.

Valószínűleg azzal sokan egyetértenek, hogy a közönség nagy részének véleményét a sajtó formálja. Ikertől Navasig, a média ékként használta fel ezeket a játékosokat, hogy világszerte megossza a madridistákat. Ezen könyörtelen erőfeszítések ellenére Navas nyert 11 trófeát, egy imádott legendává vált és 3,5 millió euróval többért lett eladva, mint amennyiért érkezett. A klub a legjobban szállt ki az üzletből, ahogy azt mostanában megszokhattuk. Courtoisnak nagy űrt kell betöltenie, de ez ismét a helyzet velejárója. Azonban jelenleg meg kell köszönjük Keylor Navas hihetetlen kemény munkáját és profizmusát. Ő volt a megfelelő ember a csapat számára.

¡Pura vida, Hala Madrid y nada más!

Teljes menetrend