Fejléc kép
Fórumajánló
Ramos megdöntötte Casillas rekordját
2019-09-09 11:36 ___Samy___ managingmadrid.com
Ramos megdöntötte Casillas rekordját Nemzeti válogatott

Sergio Ramos tegnap a Feröer szigetek ellen a 167. alkalommal húzta magára a nemzeti válogatott mezét, ezzel megelőzte Iker Casillast.

A tegnapi nap történelmi volt a spanyol válogatott és Sergio Ramos számára egyaránt, hiszen a Real Madrid hátvédje büszkélkedhet most már a legtöbb válogatottsággal a spanyoloknál. A korábbi csúcstartót, Iker Casillast előzte meg.

Ramos első válogatott mérkőzését 18 évesen játszotta. Azóta ő érte el a leghamarabb a 100. válogatott mérkőzést, egyszer Világbajnokságot, kétszer pedig Európa-bajnokságot is nyert. 2010-ben tagja volt a világbajnoki, 2012-ben pedig az európa-bajnoki Álomcsapatoknak egyaránt.

Sergio Ramos annak ellenére, hogy védő, már a top 10 góllövő közé tartozik hazája válogatottjában. Jelenleg a tizedik helyen Míchellel osztozkodik, 21 góllal, de az ötödik helyen álló Fernando Hierro is “csak” 8 gólra van.

Amit a Real Madrid hátvédje karrierje során elért, az figyelemre méltó. A futball egyik legendájává vált, aki számos alkalommal beírta már a nevét a történelem könyvekbe. Tegnap este pedig egy újabb elismerést adott a már most is emlékezetes karrierjéhez.

Teljes menetrend