2019-09-14 19:55 d.gergo realmadrid.com
Courtois: “Az első félidőben nagyon jók voltunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

A Levante elleni mérkőzés lefújása után Thibaut Courtois és Lucas Vázquez is nyilatkoztak.

Thibaut Courtois

“Az első félidő fantasztikus volt, és domináltuk a meccset. Remekül játszottunk, és csak ebben a szellemben kellett volna folytatnunk. A félidőben gondoltunk arra, hogy kapott gól nélkül zárhatjuk majd a meccset, de aztán szépítettek, majd megszerezték a második góljukat is, az utolsó negyed órában pedig ki kellett tartanunk a három pont megszerzéséért”.

“Ha úgy folytattuk volna a játékot, mint az első félidőben, akkor a végeredmény lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is, de ilyen a foci. A Levante is máshogy jött ki a szünet után, és megnehezítették a dolgunkat. Nem a Bajnokok Ligájára gondoltunk, várjuk már azt is nagyon, de semmi köze nem volt a visszaesésnek hozzá. Talán a meccs előtti válogatott utazások mentek a játék rovására. Az első félidőre fogunk összpontosítani, és azt a formát próbáljuk majd átmenteni a szerdai meccsre. A második félidőt pedig ki fogjuk elemezni, hogy tanulni tudjunk belőle”.

Kulcs védés a meccs végén
“A Levante remek adottságokkal rendelkezik a támadó harmadban, ahogy azt megmutatták a második góljuknál is. Számítottam egy erős fejesre, és sikerült egy nagyon jót védenem, amivel megmentettem a csapatot. A védéseknél a helyezkedés és az összpontosítás nagyon fontos. Azért vagyok itt, hogy végezzem a munkámat, és segítsem a csapatot”.

Lucas Vázquez

“A csapat teljes erőbedobással kezdte a meccset. A végeredmény azt sugallja, hogy szorosabb volt a meccs, mint amilyen valójában volt. A Levante szerzett két gólt a második félidőben, de mi is lőhettünk volna többet, mert elég sok helyzetünk volt. Ebben a szellemben kell folytatnunk”.

“Az a fontos, hogy a csapat élvezi a játékot a pályán. Nagy intenzitással játszottunk, védekezésben és támadásban is. Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk több időt is úgy játszani. Élvezzük, hogy minden harmadik napon meccsünk van, és a győzelemért játszunk minden alkalommal, amikor pályára lépünk”.

Teljes menetrend