2019-09-14 12:02 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Több győzelmet akarunk” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Zinedine Zidane tegnap megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját most, hogy újra tétmeccs vár a Real Madridra. A francia mester szavai a Levante elleni összecsapás előtt:

“Ismerjük a helyzetünket, pontokat hullajtottunk a szezon elején. Még csak most kezdődött az idény, és tudjuk, hogy minden mérkőzés fontos. Holnap újabb meccs vár ránk, és tudjuk, milyen fontos is, hogy pontokat szerezzünk. Ha mindent beleadunk, akkor nagyon jó esélyünk lesz arra, hogy mind a három pont a miénk legyen a lefújás után”.

“Igaz, hogy voltak pozitív és negatív dolgok is itt a szezon elején. Modric kiesett, de vannak remek adottságú játékosok, akik pedig visszatérhetnek. Ezzel a kerettel dolgozunk, végleges lett és nem lesz már benne változás, sok játékosunk van. Mindenki lehetőséget fog majd kapni arra, hogy kivegye a részét a csapat munkájából. Holnap tizenegy jól felkészült játékos kap majd helyet a kezdőcsapatban. Hazard is bevethető”.

Hazard
“Nem szabad kapkodnunk, három hétig volt sérült, egy hete pedig már teljes értékű munkát végzett az edzéseken. Nagyon szeretnénk már látni őt játszani, de sok meccsünk lesz a szezon során, és nem szeretnénk siettetni a teljes visszatérését. Felkészült a kihívásra, és én fogom majd eldönteni, hogy hány percet fog kapni. Sok meccsen akarunk számítani rá idén, így nem csak a Levante elleni összecsapásra kell gondolnunk. Lassan, de biztosa kell haladnunk. De készen áll mindenki a keretben, különösen ő”.

Felkészülés a válogatott szünet alatt
“Nehéz így készülni, ismerjük ezt a helyzetet, és nem tudunk vele mit kezdeni, ez van. Az ellenfelünknek tizenöt napja volt felkészülni erre a meccsre, mi ezen a héten üdvözöltük újra a csapatnál azokat a játékosokat, akik a válogatottban szerepeltek, és vannak akik csak egy edzésen vettek részt velünk a válogatott szereplések miatt. De készen állunk a holnapi meccsre”.

Modric sérülése
“Nem voltam ott vele, de szerintem mindenki a legjobbat akarja a játékosainak. Két meccse volt három napon belül, de nem járhat ezen a fejünk. Remélem, hogy hamar felépül és visszatér hozzánk. Sérült, nem tud holnap játszani, és ezt el kell fogadnunk”.

Sergio Ramos
“Nem fogok Sergio Ramos történetéről beszélni, hogy ki ő és miket tett. Az emberek tudják, hogy mit tett le az asztalra, kivéve azok, akik nem szeretik őt. Mindenki tudja, hogy mindent bele ad nem csak a Real Madridért, de a spanyol válogatottért is. Nagy dolgokat fog még elérni a pályafutása során, soha nem fárad bele, és mindig ki akarja hozni magából a legtöbbet”.

Sérülések
“Minden klubbal megtörténik, különösen a szezon elején jellemző ez. Sok játékosunk van, akiknek soha nincsen megállás a válogatott szereplések miatt. Jól dolgozunk, és teljes a bizalmam az itteni stábban, ők a legjobbak. A sérülések megesnek ettől függetlenül… Remélem hogy Luka után már több sérülésünk nem lesz, de sajnos megtörténhet”.

Gareth Bale
“Mindig ugyanazt mondtam, most sem mondok mást: hihetetlen adottságai vannak. Történt ami történt, de Gareth itt van, én boldog vagyok, a klub boldog, ő is boldog és a szurkolók is azok. Egy hajóban evezünk. A legjobb játékosok állnak a rendelkezésemre, huszonhárom mezőnyjátékos van a keretben és mindenkire számítani fogok. Gareth is közéjük tartozik. Nem gondolhatunk arra, hogy csak tizenkét-tizenhárom játékosból gazdálkodjunk, mert nagyon sok meccsünk lesz, és minden nap a legjobbat akarjuk nyújtani a csapatért”.

Keylor és Areola
“Az a fontos, hogy most kialakult a keretünk. A legjobbakat kívánom Keylornak és Areolának is, aki most már velünk van. Megvan a keretünk, most pedig ki kell hoznunk magunkból a maximumot”.

Vinicius Jr.
“Hogy nem ugyanaz a játékos lenne, mint aki tavaly volt? Miért? Azt mondjátok, hogy az önbizalom nem hiányzik belőle. Én is bízok benne, és én vagyok az edző. Huszonhárom játékosom van, és mindenkire számítok. Ő még csak tizenkilenc éves, és ő a Real Madrid jövője. Minden időbe telik, és ő is a helyes úton jár. Számítok rá, de néha nem fog játszani. Tizenegy játékos lehet a kezdőcsapatban, ez már csak ilyen. Most őt veszitek elő, hogy keveset játszik, legközelebb majd találtok valaki mást. Teljes mértékben megbízok benne, ne mondogassátok, hogy nem számítok rá”.

Változások az előző szezonhoz képest
“A munkamódszer ugyanaz, csak a keret változott az előző szezonhoz képest. Mindenki többet vár el a Real Madridtól, mi pedig ezen dolgozunk. Meggyőződésem, hogy ez a csapat nagy dolgokat fog elérni. A legjobbak vannak itt”.

Szűk középpálya
“Ez a keret, ami a rendelkezésemre áll, és teljes mértékben megbízok a játékosaimban. Vannak dolgok, amikre nem tudunk hatással lenni, ahogyan arra sem, hogy a klub berkein kívül miről beszélnek az emberek”.

“Nem fogunk most már az átigazolásokról beszélni, el kell kezdenünk a munkát, mert hét meccsünk lesz huszonegy napon belül. Minden játékosunkra szükségünk lesz, mindenki kap majd perceket. Az nem fog változni, hogy kívülről kapjuk a kritikákat. Az eredményességünkön viszont szeretnénk változtatni. Több győzelmet akarunk. Mindent bele akarunk adni a pályán. Sok meccsünk lesz most arra, hogy ezt bizonyítsuk is”.

Teljes menetrend