2019-09-14 19:41 d.gergo realmadrid.com
Zidane: “Tudjuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek” NyilatkozatokSpanyol Bajnokság

Zinedine Zidane mérkőzés utáni nyilatkozata a Levante elleni győzelem után:

“Fenomenális első félidei teljesítményt nyújtottunk, sok góllal, jó focival és akarattal játszott a csapat, és megszereztük a három pontot. A második félidőben nehezebb dolgunk volt. Arra kell összpontosítanunk, hogy úgy játsszunk az egész meccsen keresztül, mint ahogy most tettük az első félidőben. Ez nagyszerű lenne”.

“A második félidőben is sok gólhelyzetünk volt, de az erőnlétünk nem volt az igazi… Nem keresek kifogásokat, de igaz, hogy sok hiányzónk volt az edzésekről az elmúlt héten, és nem tudtak sokat pihenni a mai meccs előtt. Casemiro nem tudta folytatni már a játékot, Ramosnak a vádlijával volt baja… James és Hazard csak négy edzésen vett részt a csapattal. Az első félidőre fogunk összpontosítani, és lépésről-lépésre építkezünk. Annyit kell csak tennünk, hogy tovább tudjunk úgy játszani, ahogyan azt az első félidőben tettük ma”.

Hazard
“Nagyon közvetlen, remekül mozog a labdával, és csak arra van szüksége, hogy kicsit több edzés legyen a lábában a csapattal. Tudjuk, hogy milyen jó játékos ő, de sok meccs vár ránk idén, és ennek megfelelően kell kezelnünk az ő helyzetét is. Nem akarok több sérülést. Hazard nagyon sokat fog adni a csapatnak. Nem áll még készen arra, hogy a kezdőcsapatban legyen, mert csak négy edzésen vett részt a sérülése óta”.

Benzema
“Csak annyit tudok mondani, hogy remélem kitart ez a formája. Fontos a csapat számára, hogy Karim így játszik. Elégedettek vagyunk vele, és feltűnt nekünk a szurkolók ovációja is. Így kell folytatnunk a munkát, és fejlődnie kell a játékunknak a második félidőben”.

“Tudjuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek, és nyugodtan akarunk dolgozni ezen. Jobban kell játszanunk, és tovább kell kitartanunk a meccseken. Ezt is fogjátok majd látni”.

A középpálya
“Láttátok a sérültek névsorát, ilyen ez. Az edzőnek alkalmazkodnia kell ahhoz, hogy melyik játékosok bevethetőek a keretből. Ha a cserepadra néztek, nem volt más lehetőségünk, mint hogy Kroos-al és Lucas-al középen fejezzük be a meccset. Ki kellett ezt húznunk, és sikerült is. Nem lehetünk boldogak a második félidőben nyújtott teljesítményünkkel, de igyekeztünk”.

Vinicius Jr.
“Tizenkilenc éves, és lassan kell építkeznünk. Csak kemény munkával tudsz nagy dolgokat elérni. Az a fontos, hogy a helyzetek meglegyenek. Az biztos, hogy megvoltak a helyzeteink arra, hogy több gólt is szerezzünk. Én csak arra összpontosítok, hogy minden játékos azon dolgozzon, hogy fejlődjön”.

James
“Jó adottságai voltak mindig is. Semmi nem változott. Ami az erőnlétét illeti, kicsit szenvedett az elején, de megmutatta hogy milyen elkötelezett. Kihajtotta magát a mai meccsen és, és elégedett vagyok vele, mert mindent beleadott a pályán. Most pihennünk kell, és fel kell készülni a következő meccsünkre”.

Védelem
“Fejlődnünk kel, ezen is dolgozunk. Kevesebb gólt fogunk kapni, és többet fogunk lőni, efelől semmi kétségem nincsen”.

Teljes menetrend